Λαογραφική Αίθουσα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ"

H Λαογραφική αίθουσα «Αντώνης Σαμαράκης» είναι ένας χώρος  300 τετραγωνικά μέτρα περίπου, πρόσφατα ανακαινισμένος,  ο  οποίος βρίσκεται στην  Τ.Κ. Μορφοβουνίου, βόρεια της κεντρικής πλατείας.  Όταν  εντάχθηκε στο Γ΄ΠΕΠ  η «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» στόχος ήταν να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες στον τομέα της προστασίας και αξιοποίησης λαογραφικού υλικού και την δημιουργία υποδομών για την δικτύωση φορέων πολιτισμικών πόρων.  Η αίθουσα  χρησιμοποιείται:
 
  • Για την παρουσίαση του  Λογοτεχνικού  Διαγωνισμού  «Αντώνης Σαμαράκης»,  (η Τ.Κ. Μορφοβουνίου είναι η έδρα του δήμου και χωριό καταγωγής του Αντώνη Σαμαράκη ), θεσμός που έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε τρία χρόνια. Επίσης χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο για τη διοργάνωση γλεντιών από το σύλλογο του χωριού κατά τους χειμερινούς μήνες, για ομιλίες, διαλέξεις κ.λ.π.
  • Ως  εκθεσιακή αίθουσα όπου εκτίθενται: παραδοσιακές στολές, εκθέματα λαογραφικά προηγούμενων γενιών, παλιά αντικείμενα καθώς και φωτογραφίες της καθημερινής ζωής των κατοίκων του χωριού, φωτογραφίες του Αντώνη Σαμαράκη, βιβλία κυρίως τοπικής ιστορίας και αγροτικής οικονομίας.
  • Λαογραφική Αίθουσα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ"
  • Λαογραφική Αίθουσα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ"
  • Λαογραφική Αίθουσα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ"