Λοιπές Δραστηριότητες

Ιππασία

Η λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανική για ιππασία. Γύρω της μικροί και μεγάλοι χαίρονται βόλτες με άλογο στις οργανωμένες φάρμες, που βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Μορφοβούνι και Καλύβια Πεζούλας. Η εξερεύνηση της λίμνης, όταν συνδυάζεται με άλογα που καλπάζουν στις όχθες της είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

 

 

 

Κανόε-Καγιάκ

Η λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται επίσης για κανόε-καγιάκ. Η διαδρομές ανάμεσα στα νησάκια και το φιόρδ της, η καταπληκτική θέα των πανέμορφων βουνών και κορυφών απέναντι αλλά και η ομορφιά και η γαλήνη της λίμνης θα σας μαγέψουν. Σκάφη μπορείτε να ενοικιάσετε στην Πλαζ της Πεζούλας και στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου.

 

 

 

Κολύμβηση

Στις οργανωμένες πλάζ στο Λαμπερό και την Πεζούλα. Επίσης κάθε χρόνο, το 1ο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, διοργανώνεται από τον Σύλλογο Λαμπερού Καρδίτσας, ο Διάπλους της λίμνης. Είναι ένας από τους πιο όμορφους αγώνες στην Ελλάδα, με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών. Οι κολυμβητές διανύουν την 5 χιλιομέτρων διαδρομή, από την πλαζ Πεζούλας ως την πλαζ Λαμπερού.

 

 

 

Ποδηλασία

Για όσους αγαπούν την ποδηλασία, στα Καλύβια Πεζούλας και στο Νεοχώρι (Βοτανικός κήπος), λειτουργούν ένα άρτια οργανωμένα Mountain Bike Centers, που προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για να απολαύσει κανείς τις ατελείωτες διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, είτε στους δρόμους, είτε στις όχθες της λίμνης, είτε στο βουνό. Το μήκος των διαδρομών είναι περίπου 35χλμ.

Σκοποβολή

Μια επίσης ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι η σκοποβολή. Στην περιοχή της λίμνης λειτουργεί οργανωμένος χώρος σκοπευτηρίου στο χωριό Νεράιδα. Δοκιμάστε τις ικανότητες σας, και είναι βέβαιο ότι θα πετύχετε τους στόχους σας.

Ψάρεμα

Στη λίμνη Πλαστήρα, για λόγους περιβαλλοντικής προστασίας, επιτρέπεται μόνο το ψάρεμα με καλάμι. Αν θέλετε να δοκιμάστε αυτή την ωραία εμπειρία αλλά και την τύχη σας, ο σύλλογος ψαράδων θα σας δείξει τα κατατόπια και θα σας ενημερώσει για τους ισχύοντες κανονισμούς.

Επίσης, κάθε χρόνο, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, διοργανώνεται διαγωνισμός ψαρέματος, με ευθύνη του Δήμου στην περιοχή του Μορφοβουνίου, όπου παίρνουν μέρος δεκάδες ερασιτέχνες ψαράδες από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου αλλά και το Νομό Καρδίτσας.