Διαδικασία αιτήσεων για τους πληγέντες από την κακοκαιρία (φόρμα αιτήσεων)

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Διαδικασία αιτήσεων για τους πληγέντες από την κακοκαιρία (φόρμα αιτήσεων)
Print Friendly, PDF & Email
30/09/2020

Μετά την απόφαση κήρυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την απόφαση του ΥΠΕΣ για επιχορήγηση δήμων της χώρας για την υλοποίηση προγράμματος Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα συγκρότησε επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες για να αξιολογήσει τις αιτήσεις δημοτών που έχει πληγεί η κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα χορηγείται ενίσχυση 600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό που έχει καταστραφεί η οικοσκευή, επιπλέον 600 ευρώ στις πολύτεκνες οικογένειες και επιπλέον 600 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας ΑΜΕΑ.

Παρέχεται επίσης μέχρι 6.000 ευρώ ενίσχυση για επισκευή ή αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας, μετά από εκτίμηση της επιτροπής.

Καλούνται οι πληγέντες δημότες λίμνης Πλαστήρα στην κύρια κατοικία, να προσέλθουν στο Δήμο για να κάνουν την αίτηση για να αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου που παρέχεται από το Δήμο.
2) Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους, για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης, ή παραχωρημένης κατοικίας.
3) Βεβαιώσεις πολυτεκνίας ή ΑΜΕΑ που θα δηλωθούν.
4) Ανάλογα δικαιολογητικά απαιτούνται για την επισκευή κύριας κατοικίας.
5) IBAN
6) Αστυνομική Ταυτότητα
7) Έντυπο Ε9

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο:  2441352205

Καλούνται οι πληγέντες να καταθέσουν άμεσα αιτήσεις στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, προκειμένου να επισκεφθεί η Επιτροπή για να αξιολογήσει τις ζημιές για να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Παρακάτω επισυνάπτονται το υπόδειγμα των αιτήσεων (φόρμα):

 

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon