Κέντρο Κοινότητας

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Κέντρο Κοινότητας
Print Friendly, PDF & Email

Μορφοβούνι, 43150, Λίμνη Πλαστήρα   –  Τηλ. επικοινωνίας: 24413 52202, 52216  –  Email: kkoinotitasplastira@plastiras-ota.gr

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 7:00-15:00
Ώρες κοινού: 08:00-13:30
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η υποδοχή, εξυπηρέτηση, διασύνδεση και παραπομπή των πολιτών στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι οι Πολίτες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Λίμνης πλαστήρα κατά προτεραιότητα, και όχι αποκλειστικά, και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

  • Υποδοχή-Ενημέρωση-Συμβουλευτική/Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Πολιτών.
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.
  • Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Αναλυτικότερα

Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει πληροφόρηση για προγράμματα και δράσεις κοινωνικής προστασίας και υποστήριξη στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη σε προγράμματα (ΕΕΕ, κ.λ.π). Διοργανώνονται από τα στελέχη  εκδηλώσεις πολιτιστικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου. Ενισχύεται η προώθηση των ωφελούμενων ατόμων στην απασχόληση, την κατάρτιση- εκπαίδευση, τη συμμετοχή σε διάφορα σεμινάρια και επιδοτούμενα προγράμματα, όπως ΔΥΠΑ/ΕΣΠΑ. Η δομή διενεργεί διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων του δήμου με επιμέρους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ για την διεκπεραίωση πάσης φύσεως ζητημάτων τους, με στόχο την εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών τους.

 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+)

Σχετικά άρθρα

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon