Περιοδεία κ. Ασημίνας Σκόνδρα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Περιοδεία κ. Ασημίνας Σκόνδρα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
07/10/2020

Περιοδεία στα χωριά του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο και την Αν/ρχο κα Βάσω Ξηροφώτου πραγματοποίησε η βουλευτίς Καρδίτσας κα Ασημίνα Σκόνδρα.

Μαζί, επισκέφθηκαν κοινότητες του Δήμου και είδαν επί τόπου τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Η κα Σκόνδρα είδε από κοντά τις εικόνες καταστροφής και αναγνώρισε τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, οι οποίες έχουν αποτιμηθεί ως προς το εύρος και το κόστος αποκατάστασης.

Ο κ. Νάνος ευχαρίστησε την κα Σκόνδρα για την άμεση ανταπόκριση και ζήτησε δίκαιη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των οδικών και άλλων δημοτικών δικτύων με προτεραιότητα τα οδικά δίκτυα, ύδρευση, αποχέτευση.

Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον πολίτη με άμεση στήριξη των πληγέντων και ειδικά των επιχειρήσεων και των αγροτών.

Ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση σε όλους τους δήμους αναλογικά με τις ανάγκες τους, για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα θα απαιτηθούν κατ’ ελάχιστον 6.000.000 ευρώ για άρση καταπτώσεων, κατασκευή υποδομών και αποκατάσταση δρόμων, τοίχων, κλπ. Σε 12 χωριά και 15 αναγνωρισμένους οικισμούς με 5.000 χιλιόμετρα εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.

Ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των δήμων σε έκτακτη ανάγκη, κατά προτεραιότητα αυτά των κατεστραμμένων δικτύων και υποδομών, όπως είναι η αγροτική οδοποία, τα υδρευτικά και αρδευτικά δίκτυα, κ.α.

Ενίσχυση με πόρους των πληγέντων Δήμων από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως για παράδειγμα η άμεση αύξηση των πόρων στο πρόγραμμα Leader 2015 – 2022 για το Νομό Καρδίτσας.

Η κα Σκόνδρα δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών που απέφερε η φυσική καταστροφή, τονίζοντας ότι όσο μεγάλη είναι η ζημιά, ακόμα μεγαλύτερη είναι η απόφαση το πείσμα και η ευθύνη, να ξαναχτίσουμε την πανέμορφη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη.

 

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon