Αφαίρεση άνω των 200 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Αφαίρεση άνω των 200 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
Print Friendly, PDF & Email
25/02/2016

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στα πλαίσια μιας εντατικής και συντονισμένης προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και στα πλαίσια της τήρησης του Ν.2946/2001 (άρθρο 9), όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3212/2003 (άρθρο 13), προχώρησε μετά από διαβούλευση με τα Τοπικά Συμβούλια, τους πολιτιστικούς φορείς, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα καταστήματα εστίασης στην αφαίρεση 200 τουλάχιστον παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών. Η ανωτέρω ενέργεια συμβάλλει στη διατήρηση της μοναδικότητας, του ύφους, του χρώματος και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής και επιπλέον στην προστασία των οχημάτων και των οδηγών.

Κύριο μέλημα του συνόλου των φορέων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα είναι η διάσωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας αυτού του πανέμορφου τόπου, η ύπαρξη κανόνων διαφήμισης και προβολής αλλά και η ευαισθητοποίηση σε θέματα άκρατης εμπορευματοποίησης που γεννά αισθητική ρύπανση, αλλοιώνει τη φυσική ομορφιά και καταστρέφει τα μορφολογικά στοιχεία των οικισμών, όσων τουλάχιστον έχουν διατηρηθεί μέχρι τις μέρες μας. Άλλωστε τα ανωτέρω αποτελούν υποχρέωση όλων έναντι του πολιτισμού και της παράδοσης.

Ο Δήμος πέραν της δαπάνης αφαίρεσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, διέθεσε το ποσό των 50.000,00 € περίπου για την τοποθέτηση καλαίσθητων πλαισίων στα οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon