Αστυνομικό Τμήμα με έδρα το Μορφοβούνι αποκτά η Λίμνη Πλαστήρα – Στο ΦΕΚ 14/A/09-02-2017 η σύστασή του

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Αστυνομικό Τμήμα με έδρα το Μορφοβούνι αποκτά η Λίμνη Πλαστήρα – Στο ΦΕΚ 14/A/09-02-2017 η σύστασή του
Print Friendly, PDF & Email
13/02/2017

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας στη Λίμνη Πλαστήρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 14/A/09-02-2017 το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με το οποίο συστήνεται Αστυνομικό Τμήμα στη Λίμνη Πλαστήρα.

Πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη αποτέλεσμα χρόνιων προσπαθειών των Τοπικών Φορέων και ιδίως της Δημοτικής Αρχής, καθώς η ίδρυση και λειτουργία αστυνομικού τμήματος θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην περιοχή, δημιουργώντας ταυτόχρονα αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους.

Το Τμήμα θα στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημαρχείου στο Μορφοβούνι μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Δ. Τσιαντή. Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 200 τμ, ενώ παράλληλα ενέκρινε τα αντίστοιχα κονδύλια για τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

  • Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας
  • Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας
  • Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας
  • Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Πλαστήρα
  • Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων
  • Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά
  • Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου

Μετά την επίσημη, πλέον, με τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. σύσταση Αστυνομικού Τμήματος στη Λίμνη Πλαστήρα ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δ. Τσιαντής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Εκφράζοντας και τα αισθήματα των κατοίκων, των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής δηλώνω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την υλοποίηση ενός διαχρονικά πάγιου αιτήματος του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα για τη σύσταση σ αυτή Αστυνομικού Τμήματος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και τον Γ.Γ. κ. Αναγνωστάκη που αποφάσισαν τη σύσταση του Αστυνομικού Τμήματος σεβόμενοι την επιχειρηματολογία μας και αναγνωρίζοντας τις τεράστιες ανάγκες συστηματικότερης και αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής μας. Επίσης, να ευχαριστήσω για την ουσιαστική του συμβολή τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας Ταξίαρχο Β. Καραπιπέρη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγο Δ. Κουτσιάφτη. Τέλος, να ευχαριστήσω και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα αλλά και τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων που με τις αποφάσεις τους ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαδικασιών που απαιτούνταν για το τελικό αίσιο αποτέλεσμα.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon