Παρατηρητήριο

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Από τη θέση “Παλαιομονάστηρο”, ανάμεσα στο Φράγμα και τον Μπελοκομίτη (περιοχή “Ζυγογιαννέικα”), ξεκινάει μονοπάτι για το Παρατηρητήριο που υψώνεται πάνω από όλη την περιοχή προσφέροντας μια μοναδική πανοραμική θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Μπορείτε να θαυμάσετε τη λίμνη σε όλο το μήκος και το πλάτος της, τον ουρανό με τα σπάνια πουλιά, το αλπικό δάσος, τις γυμνές κορυφές των ψηλών βουνών να ζωγραφίζονται στο βάθος.
Φτάνετε σ’ αυτό κάνοντας μια παράκαμψη 2 περίπου χλμ. από τον βασικό δρόμο ακολουθώντας την πολύ καλή σήμανση. Ο δρόμος βατός και με απλό ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Έχει κατασκευαστεί στη θέση “Ζυγογιαννέϊκα”, μεταξύ Φράγματος και της Κοινότητας Μπελοκομίτη.
Παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα αφ΄ ενός να παρατηρήσουν τη σπάνια ορνιθοπανίδα της περιοχής και αφ’ ετέρου να απολαύσουν τη μοναδική θέα προς το Θεσσαλικό κάμπο και το ορεινό σύμπλεγμα των Αγράφων.

Λίγα χιλιόμετρα μετά, στη θέση Ζυγογιαννέικα ανηφορίστε μέχρι το παρατηρητήριο για να “κλείσετε” στο φακό σας την πανοραμική θέα της λίμνης από τα 1200 μέτρα, πέρα από τα πυκνά δάση και το καταπράσινο φαράγγι του Μέγδοβα.

Παρατηρητήριο

Tην πιο γοητευτική εικόνα της λίμνης θα απολαύσετε αναμφισβήτητα από το Παρατηρητήριο. Φτάνοντας στο Παρατηρητήριο, αφήνεις το βλέμμα σου να χαθεί στην υδάτινη επιφάνεια της λίμνης, με τα φιορδ και το κατάφυτο νησάκι της. Aπό την άλλη μεριά, οι δασωμένες πλαγιές και στο βάθος οι επιβλητικές κορυφές των Aγράφων συμπληρώνουν το μαγευτικό τοπίο. Από τον κεντρικό δρόμο, 2χλμ. πριν το Φράγμα, ακολουθούμε την πινακίδα δεξιά για παρατηρητήριο. Σε σύνολο τριών χλμ., 1,5χλμ. άσφαλτος και 1,5χλμ. καλός χωματόδρομος μας οδηγεί στη θέση παρατηρητήριο στα 1350μ. υψόμετρο με θέα τη Λίμνη και τα χωριά Τρικάλων και Καρδίτσας (με καθαρή ατμόσφαιρα) και η θέα φτάνει μέχρι τον Όλυμπο. Μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον η θέα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Μπορείτε να θαυμάσετε τη λίμνη σε όλο το μήκος και το πλάτος της, τον ουρανό με τα σπάνια πουλιά, το αλπικό δάσος, τις γυμνές κορυφές των ψηλών βουνών να ζωγραφίζονται στο βάθος.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon