📅 Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία» (13-14/10)

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις 📅 Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία» (13-14/10)
Print Friendly, PDF & Email
09/10/2022

Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία» θα πραγματοποιηθεί στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκ μέρους της κυβέρνησης θα είναι ο υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ η κ. Ζαχαράκη Σοφία, υφυπουργός Τουρισμού, αν και θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος θα συμμετέχει διαδικτυακά, καθώς και η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γκερέκου. Χαιρετισμούς θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν πολλοί δήμαρχοι από την Θεσσαλία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Μορφοβουνίου «Αντ. Σαμαράκης», στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2022 σε οργάνωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Στο συνέδριο θα μιλήσουν Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές, και θα γίνει με φυσική παρουσία. Ταυτόχρονα θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για μετάφραση στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα, από μεταφραστές που θα υπάρχουν στο χώρο. Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη του εναλλακτικού Τουρισμού στην Θεσσαλία και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, ενώ παράλληλα, να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του θεματικού Τουρισμού.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε κάντε εγγραφή ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο.


Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, εκπρόσωποι συνδέσμων και φορέων του τουριστικού κλάδου, των αρμόδιων υπουργείων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης από Ελλάδα και Γερμανία, θα αναδείξουν τις δυνατότητες αξιοποίησης και προώθησης εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού όλο το χρόνο στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο.  Ειδικοί του εναλλακτικού τουρισμού θα ενημερώσουν για την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα παρουσιάσουν νέες ιδέες και τάσεις, για συγκεκριμένες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως περιπατητικός, ορειβατικός, καταδυτικός και ποδηλατικός τουρισμός.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα θεματικά εργαστήρια, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για στοχευμένους τρόπους προώθησης των εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού. Στη θεματική των workshops θα υπάρξει και αναφορά στα πρότυπα ποιότητας και κατάρτισης,  καθώς και στις καινοτόμες και βιώσιμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών. Τα παραπάνω έχουν ως κοινό σκοπό την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας γενικότερα. Σύμφωνα με το παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα και των δύο ημερών βρίσκεται αναρτημένο εδώ.
social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon