Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής στο Νεοχώρι Δ. Λίμνης Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής στο Νεοχώρι Δ. Λίμνης Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
02/04/2014

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής διοργάνωσε στην Τ.Κ. Νεοχωρίου σειρά εξετάσεων που απευθύνονται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, σε άτομα “υψηλού κινδύνου” (π.χ. υπέρβαροι, καπνιστές) αλλά και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους. Ο παρεχόμενος έλεγχος περιελάμβανε σπιρομέτρηση και οξυμετρία για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου αίματος για τον έλεγχο παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα αποτελέσματα μέσω λογισμικού τηλεϊατρικής μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Εκεί ειδικοί ιατροί (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι) θα τα αξιολογήσουν και με τον ίδιο τρόπο θα αποσταλεί η συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Η φορητότητα του εξοπλισμού του προγράμματος καθιστά δυνατό μια ομάδα επαγγελματιών υγείας του Κ.Υ. (ιατρός, νοσηλεύτρια, επισκέπτρια υγείας) να επισκέπτεται κοινότητες του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του προγράμματος οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Υπεύθυνος του προγράμματος: Γκιζλής Βασίλειος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Κ.Υ. Μουζακίου

Συνεργάτες: Τσιαούσης Ηλίας, Γενικός Ιατρός, Βασιλού Ερμιόνη, Βάλλα Λένα, Γούλα Αλεξάνδρα, Επισκέπτριες Υγείας Κ.Υ. Μουζακίου, Δουμανά Ευσταθία, Νοσηλευτρια Κ.Υ. Μουζακίου.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon