Έκτακτη χρηματοδότηση 60.000,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Έκτακτη χρηματοδότηση 60.000,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
09/02/2017

Για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνία.

Στα πλαίσια έκτακτης χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς Δήμους οι οποίοι επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θα χρηματοδοτηθεί εκτάκτως με το ποσό των 60.000,00 € αποκλειστικά για τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές που προκλήθηκαν σε τοπικές κοινότητες και οικισμούς του.

Η απόφαση πάρθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη ενώ η δαπάνη θα γίνει με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠ.ΕΣ από το έργο “Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α και Β βαθμού της χώρας”, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το Δήμο, την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δ. Τσιαντής επισκέφθηκε στην Αθήνα αρμόδιους παράγοντες στο Υπουργείο Εσωτερικών για την προώθηση του αιτήματος του Δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η έντονη κακοκαιρία στην περιοχή.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon