Ενημέρωση ξενοδοχειακών μονάδων για μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ στη ΔΕΗ – Λήγει η προθεσμία

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Ενημέρωση ξενοδοχειακών μονάδων για μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ στη ΔΕΗ – Λήγει η προθεσμία
Print Friendly, PDF & Email
04/06/2021

Το Γραφείο Ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενημερώνει τους επιχειρηματίες των ξενοδοχειακών μονάδων ότι, ο ΔΑΠΕΕΠ δίνει τη δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων προκειμένου να υπαχθούν σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ των ετών 2019- 2021.

Εκτός των υψηλών αναδρομικών αυξήσεων του ΕΤΜΕΑΡ για τις εταιρείες Μέσης και Υψηλής Τάσης, θέτεται απόφαση οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να εξαιρεθούν από την απευθείας «μετάβαση» στη Χρέωση Βάσης, που θα ισχύσει για τις υπόλοιπες εταιρείες (πλην των ενεργοβόρων βιομηχανιών) αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην περίπτωσή τους, εφαρμόζεται ένα μεταβατικό καθεστώς μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο θα ισχύσει για την 3ετία 2019-2021, με έκπτωση 53% επί της Χρέωσης Βάσης. Αναλυτικά, για τα δύο προηγούμενα χρόνια η χρέωσή τους επαναπροσδιορίζεται αναδρομικά στα 9,01 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, με δεδομένο ότι η Χρέωση Βάσης έχει ορισθεί στα 17 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Επίσης, η ίδια έκπτωση 53% θα ισχύσει και για το 2021.

Η υπουργική απόφαση (ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/74949/926, ΦΕΚ 3152/Β΄/30-07-2020) εξαιρεί από το παραπάνω πλαίσιο τις ξενοδοχειακές μονάδες, μειώνοντας την επιβάρυνσή τους με γνώμονα ότι πρόκειται για δραστηριότητες που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και ο τζίρος τους έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πτώση.

Συνεπώς, οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα ένταξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΑΠΕΕΠ. Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου υποβολής αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα, θα εφαρμοσθούν αναδρομικά για όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων οι νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές. Αντίθετα, οι καινούριες τιμές ΕΤΜΕΑΡ για τους οικιακούς καταναλωτές, και τις επιχειρήσεις χαμηλής τάσης, τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο link https://etmear.dapeep.gr του ΔΑΠΕΕΠ και θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Ιουνίου 2021 προκειμένου να μπορέσουν να ενταθούν στο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΑΠΕΕΠ , ή στο Γραφείο Ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, κ. Δ. Τσιαμαντάς (Σύμβουλος Ανάπτυξης) τηλ. 2441352225

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon