Ενημερωτική Επιστημονική εκδήλωση στο Νεοχώρι

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Ενημερωτική Επιστημονική εκδήλωση στο Νεοχώρι
Print Friendly, PDF & Email
13/10/2016

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας – Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

“Καθημερινά πνευμονολογικά ζητήματα από τη σκοπιά του ασθενούς”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Τ.Κ. Νεοχωρίου ενημερωτική Επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Καθημερινά πνευμονολογικά ζητήματα από τη σκοπιά του ασθενούς”.

H γρίπη, οι εμβολιασμοί, ο καρκίνος του πνεύμονα, το κάπνισμα και οι χρόνιες πνευμονοπάθειες, αποτελούν καθημερινά πνευμονολογικά προβλήματα στην κλινική πράξη, που οδηγούν συχνά τον ασθενή να αναζητήσει βοήθεια στον Πνευμονολόγο. Ειδικότερα ως προτεραιότητα της περιόδου αυτής αποτελεί ο έγκαιρος αντιγριπικός εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς προσφέρει κάλυψη στο 80% των ασθενών και αποτελεί την καλύτερη ασπίδα προστασίας έναντι του ίου της γρίπης.

Η ενημέρωση του κοινού και των ασθενών για τα ζητήματα αυτά πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της ιατρικής κοινότητας και για το λόγο αυτό ο Ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, την τοπική κοινότητα Νεοχώριου και τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού διοργάνωσαν σχετική ομιλία με αντικείμενο τα ζητήματα αυτά και κεντρικό ομιλητή τον Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο Ζαχαρή Γιώργο.

Στον χαιρετισμό τους τόσο ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής Δημήτριος όσο και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κουλοκτσής Σωτήριος αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που γίνεται για την ενημέρωση με σκοπό την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση στους πολίτες του νομού μας. Στην επιστημονική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του χωρίου παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σπάνιας Αριστοτέλης, ο πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρίου κ. Κρομμύδας Βαγγέλης, ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ. Καραντώνης Γεώργιος και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γωγούλος Γεώργιος και κ. Σακελλαρίου Γεώργος.

 

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon