Ένταξη έργου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο ΠΑΑ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013”

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Ένταξη έργου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο ΠΑΑ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013”
Print Friendly, PDF & Email
17/12/2013

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προϋπολογισμός 255.000 €

Εντάχθηκε στο Μέτρο 226.1 του προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» το έργο «Βελτίωση Δασικών Δρόμων για Αντιπυρική Προστασία», προϋπολογισμού 255.000 €, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με την από 21/9/2012 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Δασών.

Το έργο αφορά τη βελτίωση 25 χιλιομέτρων δασικών δρόμων. Περιλαμβάνει εξομάλυνση και χαλικόστρωσή τους, καθώς επίσης και την κατασκευή πλήθους τεχνικών (κατασκευή οχετών, ιρλανδικών διαβάσεων, τοίχων αντιστήριξης, διάνοιξη και επένδυση τάφρων κ.λ.π.) τα οποία θα συμβάλλουν στην προστασία των δρόμων από μελλοντικές φθορές και στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους.

Έτσι επιτυγχάνεται η βελτίωση της προσβασιμότητας σε απομακρυσμένες περιοχές δημοτικών δασικών εκτάσεων, που χρήζουν παρακολούθησης από άποψης πρόληψης δασικών πυρκαγιών και άμεσης επέμβασης για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την ασφάλεια των δημοτών.

Το σύνολο των προενταξιακών διαδικασιών (μελέτες, τεύχη δημοπράτησης κλπ) διευθετήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος είναι και ο τελικός δικαιούχος του έργου.

Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon