Εορτασμός Ημέρας Περιβάλλοντος στη Λίμνη Πλαστήρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Εορτασμός Ημέρας Περιβάλλοντος στη Λίμνη Πλαστήρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017
Print Friendly, PDF & Email
06/06/2017

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος 2017 στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποιούμε την Πέμπτη 08-06-17 και ώρα 9:00-13:00, εκδήλωση με θέμα “Φροντίζω το περιβάλλον – ανακυκλώνω για να συνεχίσει ο πλανήτης Γη να μας φιλοξενεί”.

Στο Δήμο μας έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον και “ακούμε” πλέον τον πλανήτη να εκπέμπει “SOS”. Οι δράσεις που έχουμε προγραμματίσει αφορούν κυρίως τα παιδιά, δηλαδή το μέλλον μας.

Σας περιμένουμε για να δείξουμε μαζί το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι και κυρίως οι νέοι για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Επιπλέον, εάν ο καθένας μας κάνει στην καθημερινότητά του μικρές πράξεις για να βοηθήσει το περιβάλλον, αυτό με τη σειρά του, θα συνεχίσει να μας φιλοξενεί.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον Βοτανικό Κήπο και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έρευνας και Ενημέρωσης Νεοχωρίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Παρουσίαση με προβολή στις θεματικές: α) “ανακύκλωση απορριμμάτων” και β) “κλιματική αλλαγή”. Μπρουζιώτης Θεόφιλος, Βιολόγος Msc, Υπεύθυνος λειτουργίας του Περιβαλλοντικού Κέντρου Νεοχωρίου.
  • Ξενάγηση – εκπαίδευση στη χλωρίδα του Βοτανικού Κήπου. Παπαντώνης Δημήτριος, Υπεύθυνος Βοτανικού Κήπου.
  • Άσκηση με θέμα: “Μαθαίνω την ανακύκλωση με διαλογή – ανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών”. Μπρουζιώτης Θεόφιλος, Βιολόγος Msc, Υπεύθυνος λειτουργίας του Περιβαλλοντικού Κέντρου Νεοχωρίου
  • Έκθεση και διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Φύση και Ζωή”. Τα παιδιά αξιολογούν και βραβεύονται οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες.
  • Συμβολική φύτευση από τα παιδιά φυτών του τόπου μας.
  • Αθλοπαιδιές

Συμμετέχουν τα Δημοτικά σχολεία Κρυονερίου, Μεσενικόλα και Μητρόπολης. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν αναψυκτικά και ελαφρύ γεύμα.

Ελάτε όλοι να βοηθήσουμε το Περιβάλλον και να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι!!!

Υπεύθυνοι εκδήλωσης:

  • Κελεπούρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
  • Θέου Μαρίνα, Εντεταλμένη Δ. Σύμβουλος Τουρισμού-Παιδείας
social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon