Έως τις 16/11 οι αιτήσεις αποζημίωσης στον ΕΛΓΑ για την επιχορήγηση που αφορά αγροτικές εκμεταλλεύσεις

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Έως τις 16/11 οι αιτήσεις αποζημίωσης στον ΕΛΓΑ για την επιχορήγηση που αφορά αγροτικές εκμεταλλεύσεις
Print Friendly, PDF & Email
03/11/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Προσοχή! Προθεσμία αιτήσεων μέχρι 16/11/2020

Σε συνέχεια των προσπαθειών του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία, σας γνωρίζουμε ότι:

Πλέον στο πλαίσιο της επιχορήγησης των επιχειρήσεων, περιλαμβάνονται και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Πρόκειται για το πλαίσιο του άρθρου 36 του ν. 2459/1997, σύμφωνα με το οποίο οι κατηγορίες ζημιών που καλύπτονται είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις για ιδιοκτήτες κατά πλήρη κυριότητα, ο εξοπλισμός, οι πρώτες ύλες, τα εμπορεύματα, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του έγγειου κεφαλαίου και τα αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Πρόκειται να αποζημιωθούν  τα αγροτικά εργαλεία, εφόδια, καρποί,  τρακτέρ πομώνες κλπ καθώς και το έγγειο κεφάλαιο, δηλαδή οι ζημιές που έπαθαν στα χωράφια.

Η επόμενη πληρωμή προκαταβολών προγραμματίζεται για τις 15 Νοεμβρίου 2020 και η εκκαθάριση των υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ ως προς τις αποζημιώσεις προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Για αυτό, συστήνονται και ενεργοποιούνται άμεσα Επιτροπές που θα πάρουν τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΛΓΑ  και οι ανταποκριτές, για τις παραπάνω αποζημιώσιμες κατηγορίες.

Αναφορικά με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις -κατά κύριο επάγγελμα αγροτών- που καλύπτονται από το θεσμικό πλαίσιο του άρθρου 36 του ν. 2459/1997, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα συστήνεται Ομάδα Εργασίας με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, της Περιφέρειας και του ΕΛΓΑ που θα συντονίσει (α) τη καθολική μετάβαση των αιτημάτων που είχαν αρχικά υποβληθεί τόσο στους εκπροσώπους και σε στελέχη του ΕΛΓΑ, όσο και σε στελέχη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης προς τις προβλεπόμενες από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο επιτροπές της Περιφέρειας, και (β) την ενοποίηση όλων των δηλώσεων που έχουν συγκεντρωθεί, αλλά και πρόκειται να κατατεθούν, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις ή αστοχίες κατά την καταγραφή.

Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της περιόδου 02.11.2020 – 16.11.2020.

  • Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα δημιουργηθούν οι προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο επιτροπές της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός στελέχους του ΕΛΓΑ και ενός στελέχους των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  • Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα οι ενδιαφερόμενοι δύναται να καταθέτουν στις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο επιτροπές της Περιφέρειας νέα αιτήματα για περιπτώσεις προαναφερθέντων ζημιών σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της περιόδου 02.11.2020 – 16.11.2020.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κλήθηκαν να ενημερώσουν άμεσα τους δημότες τους για κατάθεση αίτησης αποζημίωσης που αφορούν τις περιπτώσεις των προαναφερθέντων ζημιών σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Οι αιτήσεις θα γίνονται στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δημαρχείου (ισόγειο) από τη Δευτέρα 02.11.2020 μέχρι και τη Δευτέρα 16.11.2020

Στη συνέχεια η υπηρεσία του δήμου θα μεταβιβάσει το συνολικό όγκο των αιτημάτων για αποζημίωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων στις προβλεπόμενες από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο επιτροπές της Περιφέρειας.

Έντυπο αιτήσεων διατίθεται από την Ιστοσελίδα του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες στο Δήμο κ. Κώστα Καρβούνης, τηλ.24413 – 52219

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon