Επιστολή Δημάρχου κ. Δημήτρη Τσιαντή σχετικά με τον καθορισμό περιοχών για χορήγηση επιδόματων απομακρυσμένων περιοχών

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Επιστολή Δημάρχου κ. Δημήτρη Τσιαντή σχετικά με τον καθορισμό περιοχών για χορήγηση επιδόματων απομακρυσμένων περιοχών
Print Friendly, PDF & Email
17/12/2013

Αναφορικά με τον καθορισμό περιοχών για χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών, ο Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής Δημήτριος απέστειλε προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Πόπη Γερακούδη την παρακάτω επιστολή με κοινοποίηση και στους νεοεκλεγέντες Βουλευτές του νομού:

Κα Γενικέ,

Με βάση τη ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ. 13129 για τον καθορισμό περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων και Παραμεθόριων περιοχών στους υπηρετούντες υπαλλήλους, σας προτρέπω να προτείνετε προς ένταξη και τον χαρακτηρισμένο και κατά βάση δυσπρόσιτο, Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας παρατηρείται μεγάλη απροθυμία στελέχωσης υπηρεσιών λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών, της δύσκολης διαβίωσης και της απαγορευτικής απόστασης από τα αστικά κέντρα (αφορά δημοτικές υπηρεσίες, σχολεία, αγροτικά ιατρεία κλπ). Τα παραπάνω ισχύουν και για τον Δ Αργιθέας.

Η παροχή αυτού του κινήτρου στη δύσκολη οικονομική συγκυρία ίσως αποτελέσει κριτήριο για κάποια κατηγορία υπαλλήλων να στελεχώσουν υπηρεσίες της ανωτέρω κατηγορίας (2ο κριτήριο της εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).

Με τιμή
O Δήμαρχος

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon