Έργο ύδρευσης Δήμου Λίμνης Πλαστήρα 550.000,00 € από ΠΕΠ Θεσσαλίας

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Έργο ύδρευσης Δήμου Λίμνης Πλαστήρα 550.000,00 € από ΠΕΠ Θεσσαλίας
Print Friendly, PDF & Email
02/06/2015

ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Μετά από αίτημα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα προς τη Διαχειριστική Αρχή ΠΕΠ Θεσσαλίας εγκρίθηκε, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, η 2η τροποποίηση της πράξης “Έργα Ύδρευσης Καλυβίων Πεζούλας-Πεζούλας-Νεράιδας-Νεοχωρίου” του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με ΚΩΔ MIS300757 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Θεσσαλία-Στ. Ελλάδα-Ήπειρος”.

Η Απόφαση αφορά, απαραίτητο για την ολοκλήρωση του έργου, υποέργο με τίτλο “Σύνδεση διυλιστηρίου Καλυβίων Πεζούλας με τον καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς ύδατος”, προϋπολογισμού 550.000,00 €.

Το κυρίως έργο που βρίσκεται εν εξελίξει με προϋπολογισμό 1,870 εκ. € περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 12,4 km
  • Κατασκευή διθάλαμης δεξαμενής 200 m³, φρεατίου διανομής και αντλιοστασίου στη θέση Αγ. Παντελεήμονας
  • Κατασκευή διθάλαμης δεξαμενής πιεζοθραύσεως 500 m³ με φρεάτιο διανομής, στη θέση Προφήτης Ηλίας στη Νεράιδα, με διανομή προς Νεοχώρι.

Έχει ήδη κατασκευαστεί πλωτή εξέδρα, αγωγός υδροληψίας και διυλιστήριο στα παράλια Καλυβίων, δυναμικότητας 100 m³/h για την τροφοδοσία του ανωτέρω οικισμού.

Ως γνωστό, το έργο εκτελείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας, με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, κατόπιν υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Τσιαντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση και χαρά μου για την συμπληρωματική χρηματοδότηση ενός σημαντικότατου έργου ύδρευσης που αφορά το Δήμο μου και ιδιαίτερα τους οικισμούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο τουριστικό βάρος στη Λίμνη Πλαστήρα.

Να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την τελική απόφασή του να τροποποιήσει την πράξη ένταξης, χρηματοδοτώντας το έργο με τα 550 χιλ. € που απαιτούνταν για την ολοκλήρωσή του.

Επίσης να ευχαριστήσω τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα στελέχη των υπηρεσιών που μόχθησαν και δούλεψαν για την τεχνοοικονομική ολοκλήρωση της πρότασής μας. Ιδιαίτερα να αναφερθώ στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ιδίως στον Προϊστάμενο Η/Μ κ. Κουτρουμάνο Δημήτρη, στον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας κ. Αυγέρο Γιώργο, αλλά και στα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, κυρίες Σαραφίδου Μελίνα και Γραββάνη Πολυτίμη.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon