Λογοτεχνικός Διαγωνισμός “Α.Σαμαράκης”

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Εκδηλώσεις Δήμου Λογοτεχνικός Διαγωνισμός “Α.Σαμαράκης”
Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα  για να τιμήσει τον λογοτέχνη Α. Σαμαράκη, του οποίου οι ρίζες καταγωγής ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα προκηρύσσει τον Διαγωνισμό Διηγήματος  «Αντώνης Σαμαράκης» με στόχο να τιμηθεί η μνήμη του και παράλληλα  να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.

Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 45ο έτος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί και δεν ξεπερνά τις 2.000 – 2.500 λέξεις. Το θέμα είναι ελεύθερο. Σε κάθε διακριθέντα θα απονεμηθεί  ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης ενώ στους τρεις πρώτους θα απονεμηθεί  χρηματικό βραβείο και στους τρείς επόμενους ειδικός έπαινος.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Καστανιώτης». Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και επιστήμονες, με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση γίνεται σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου  Καρδίτσας.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon