Εξαιρετική επιτυχία η 2η συνάντηση ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Εξαιρετική επιτυχία η 2η συνάντηση ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
05/07/2021

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε 2η Συνάντηση Ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα.

Το Σαββατόβραδο στο υπαίθριο θέατρο Πεζούλας οργανώθηκε ένα σπουδαίο ποιητικό και θεατρικό αναλόγιο, σε σπουδαία κείμενα του φιλόλογου και συγγραφέα Βαγγέλη Ντελή και εξαιρετική σκηνοθεσία Βασίλη Ντούλια, έργα ειδικά για το σκοπό αυτό. Οι ίδιοι υποδυόμενοι το ρόλο των επαναστατών ποιητών Ανδρέα Κάλβου και Διονυσίου Σολωμού απέδωσαν ποιήματα των σπουδαίων ποιητών. Στο ρόλο της αφηγήτριας με μεγάλη επιτυχία η κ. Ιωάννα Ποδηματά, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε ο Χρήστος Διαμαντής.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ο κριτικός Λογοτεχνίας, ποιητής, γραμματολόγος και μεταφραστής Αλέξης Ζήρας, τον οποίο παρουσίασε ο εγνωσμένης αξίας ποιητής Ηλίας Κεφάλας και ανέδειξε το σπουδαίο και πολυποίκιλο έργο του πνευματικού δημιουργού.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από 20 ποιητές, κυρίως της Καρδίτσας, αλλά και άλλων που ήλθαν από Αθήνα και Λάρισα για το σκοπό αυτό: Αγγελής Δημήτρης, Αναστασιάδης Βασίλης, Βαιόπουλος Γιάννης, Βυζαντίου Φιλαρέτη, Γαλούσης Αθανάσιος, Γιώτα Γεωργία, Διαμαντής Χρήστος, Καλαντζής Δημήτρης, (από Βερολίνο, διάβασε η Μελίνα Γιαννάκη) Κανιούρας Άγγελος, Καραθύμιος Αθανάσιος (διάβασε η Νικολέτα Βασταρουχα), Κεφαλάς Ηλίας, Μπαρκαλής Ηλίας, Μπαρτζιώκας Ηλίας, Ντελής Βαγγέλης, Ξένος Διονύσιος, Πιχλίβας Δημήτρης, Στεργιόπουλος Μανώλης (διάβασε η Μυρσίνη Ποδηματά), Τσιρογιάννη Ελένη, Τσούλα Βασιλική, και τελευταίος έκλεισε ο δήμαρχος – ποιητής Παναγιώτης Νάννος.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η φιλόλογος κ. Μυρσίνη Ποδηματά.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Έγερση των Ελλήνων και την Ανάσταση του Γένους, μέσα από τον Ποιητικό Λόγο και υποστηρίχθηκε από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος καλωσορίζοντας ποιητές και κοινό, ανέφερε ότι ο Πολιτισμός οφείλει να αποτελεί στάση ζωής για τη σύγχρονη Αυτοδιοίκηση, όπως αυτονόητο είναι να ενθαρρύνει τον Ελληνικό Λόγο. Είπε ότι είναι τιμή να υποδέχεται ποιητές και πνευματικούς δημιουργούς με μεγάλη πνευματική διαδρομή, όπως ο κ. Ζήρας τον οποίο ευχαρίστησε για την προσφορά του, όπως και τον κ. Η. Κεφάλα για τη συμβολή του στην επιτυχία των συναντήσεων των ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα. Επίσης ανέφερε ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θα συνεχίσει να οργανώνει εκδηλώσεις για το 1821 ολόκληρη τη χρονιά και ευχήθηκε το ιωβηλαίο να αποτελέσει την αρχή μιας Ελληνικής ειρηνικής επανάστασης με έργα Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ευημερίας του Γένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά από τον Βαγγέλη Παπαβασιλείου και το κανάλι karditsalivestreaming, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να αναλάβει την επεξεργασία και ελεύθερη διάθεση του οπτικοακουστικού υλικού στο κοινό:

2η συνάντηση Ποιητών στη Λίμνη Πλαστήρα [06/07/2021] | Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon