Η 6η ανοιξιάτικη γιορτή σπόρων της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων στη Λίμνη Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Η 6η ανοιξιάτικη γιορτή σπόρων της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων στη Λίμνη Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
19/05/2021

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/5 από την “ΑΥΛΗ των κηπουρών “

Μια ενδιαφέρουσα και πολύ σπουδαία δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα.

Η Ομάδα παραδοσιακών σπόρων ” Η ΑΥΛΗ των κηπουρών ” θα πραγματοποιήσει δωρεάν μοίρασμα σπόρων και φυτών. Κατά την ημέρα της δράσης θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες για πολλά και διάφορα θέματα σχετικά με την καλλιέργεια σπόρων.

Η ανοιξιάτικη γιορτή θα είναι ανοιχτή για όλον τον κόσμο από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα πραγματοποιηθούν διάφορα events και θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια απο το Χορευτικό Συγκρότημα “Χορίαμβος”

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Η 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων «η ΑΥΛΗ των κηπουρών» ετοιμάζεται πυρετωδώς…

Τόπος διεξαγωγής, η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα, ο Δήμος της οποίας αγκάλιασε την προσπάθειά και ανέλαβε συνδιοργανωτής της. Το υπέροχο ξενοδοχείο ΝΑΙΑΔΕΣ Resort & Conference προσφέρθηκε να φιλοξενήσει στον εξωτερικό του χώρο την εκδήλωση, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες παροχές. Θα είναι μεγάλη χαρά μας να σας υποδεχτούμε σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον, όπου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθούν δωρεάν σπόροι και φυτά της ομάδας. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για την αμέριστη συμπαράσταση, το ξενοδοχείο ΝΑΙΑΔΕΣ Hotel Resort & Conference / Naiades hotel limni Plastira για την φιλοξενία, καθώς και όλους τους χορηγούς μας, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της προσπάθειάς μας. — στην τοποθεσία Νεοχώρι Καρδίτσας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ:

Αγκαλιάσαμε την πρόταση για την φιλοξενία της 6ης Ανοιξιάτικης Γιορτής της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων στη Λίμνη Πλαστήρα, διότι μεταφέρει ισχυρά μηνύματα Οικολογίας και Εθελοντισμού. Αναδεικνύει και προωθεί παλαιούς ντόπιους σπόρους και φυτά και συνεπώς την παραγωγή αγαθών με ασύγκριτη ποιότητα και γεύση. Είναι η απάντηση στα μεταλλαγμένα προϊόντα και στην βιομηχανική παραγωγή υβριδίων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.

Είναι γιορτή της Άνοιξης του Εθελοντισμού, διότι η ομάδα «η ΑΥΛΗ των κηπουρών», έρχεται να διαθέσει δωρεάν παλαιούς σπόρους και φυτά, να ενημερώσει, να προωθήσει μια άλλη κουλτούρα στην καλλιέργεια των κηπευτικών. Επιπλέον, η 6η Ανοιξιάτικη Γιορτή της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων, φιλοξενείται στην Νευρόπολη Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στο φυσικό χώρο μιας περιοχής με σπουδαία παράδοση στα κηπευτικά, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές την «ΑΥΛΗ των κηπουρών» και το ξενοδοχείο Ναϊάδες, καθώς και τους χορηγούς. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Καλούμε όλον τον κόσμο να τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του την εκδήλωση, να πάρει δωρεάν τους σπόρους και τα φυτά.

Μαζί με τους παραδοσιακούς σπόρους, ας καλλιεργήσουμε όλοι μια διαφορετική αντίληψη για μια άλλη Ποιότητα Ζωής. Καλή επιτυχία!»

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon