«Μουσικές προβολές του 1821» στην πλατεία Μεσενικόλα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις «Μουσικές προβολές του 1821» στην πλατεία Μεσενικόλα
Print Friendly, PDF & Email
24/06/2021

Μια ξεχωριστή συναυλία θα δοθεί στην πλατεία Μεσενικόλα την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 21:00.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι το οποίο έχει ως πυξίδα του, την επανάσταση του 1821 και αποτελεί εναρκτήρια εκδήλωση για την επιστημονική διημερίδα «Στ΄ Άγραφα… ένα ταξίδι, 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» που διοργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, σε συνεργασία με τα ΓΑΚ Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

Θα ακουστούν επιλεγμένα δημοτικά τραγούδια (κλέφτικα, ιστορικά, κ.α) από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται σημαντικές προσωπικότητες και ιστορικές μάχες του επαναστατικού αγώνα. Μουσικούς σταθμούς της βραδιάς θα αποτελέσουν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, ο Μωριάς, η Μακεδονία, η Θράκη, καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, θα ακουστούν αστικά τραγούδια νεότερων δημιουργών, όπως οι Σταύρος Κουγιουμτζής και Μάνος Χατζιδάκις, για τους οποίους η ελληνική επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Οι μουσικοί που θα συμμετάσχουν είναι οι: Αστέριος Τράκας – βιολί, Βαγγέλης Πετρινιώτης – μπουζούκι, Κωνσταντίνα Πετρινιώτη – τραγούδι, κρουστά, Ελισάβετ Τράκα – λαούτο και Δέσποινα Ψάθα – τραγούδι, κρουστά. Την επιμέλεια της εκδήλωσης φέρει ο Καρδιτσιώτης Βαγγέλης Πετρινιώτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα ισχύσει το υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας από τον covid19 που ισχύει για τις υπαίθριες εκδηλώσεις. Το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή πρωϊ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης στο Μορφοβούνι θα γίνει η επιστημονική διημερίδα με αξιόλογες εισηγήσεις που αναδεικνύουν αθέατες πτυχές της Επανάστασης του 1821.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon