Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. (ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ)

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. (ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΟΥΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ)
Print Friendly, PDF & Email
28/02/2018

Για τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο εντός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ενημέρωσε εγγράφως ο Δήμαρχος τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο. Με το Α.Π. 697/27-02-2018 έγγραφο, ο Δήμαρχος ανέφερε στο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλά τμήματα το οδικού δικτύου του Δήμου με αποτέλεσμα σε πολλούς από αυτούς να αποκλειστεί τμηματικά η ολικά η κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα:

α) Αποκλεισμός κυκλοφορίας της οδού Μορφοβουνίου-Καναλίων από διάβρωση και κατακρήμνιση πρανών έναντι του δρόμου σε όλο το πλάτος της οδού.

β) Αποκλεισμός κυκλοφορίας της οδού Μορφοβουνίου-Ελληνόπυργου από διάβρωση και καθίζηση της μίας λωρίδας του οδοστρώματος.

γ) Αποκλεισμός κυκλοφορίας της οδού Μεσενικόλα-Μητρόπολης σε δύο σημεία. Στο πρώτο σημείο από διάβρωση και καθίζηση σε όλο το μήκος του οδοστρώματος και στο δεύτερο από διάβρωση και κατακρήμνιση στη μία λωρίδα του οδοστρώματος .

δ) Κατακρημνίσεις και καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου Μπελοκομίτη-Καρβασαρά και Κερασιάς-Φυλακτής.

ε) Κατακρημνίσεις βράχων και πρανών καθώς και μικροκαθιζήσεις σε πολλά άλλα σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Τσιαντής ανέφερε στον Περιφερειάρχη ότι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκου και ανέρχονται σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πρότεινε δε λόγω των κινδύνων που δημιουργούνται στις καθημερινές μετακινήσεις δημοτών και τουριστών να κηρυχτούν οι τοπικές κοινότητες Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα, Κερασιάς, Μπελοκομίτη και Καρβασαρά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εντός ημερών θα υπάρξουν, εκ μέρους του Δήμου, επικαιροποιημένα αιτήματα χρηματοδότησης και στους κρατικούς φορείς χρηματοδότης περάν της Περιφέρειας (Υπουργείο Εσωτερικών-Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon