Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα τίμησε τις διεθνείς γιορτές Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου…και δημιούργησε το «Πάρκο της Αγάπης»!

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα τίμησε τις διεθνείς γιορτές Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου…και δημιούργησε το «Πάρκο της Αγάπης»!
Print Friendly, PDF & Email
06/06/2021

Με συμβολικές εκδηλώσεις τίμησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3/6).

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, όπου συγκεντρώθηκαν οι εθελοντές. Παρόντες οι αντιδήμαρχοι κ. Β.Ξηροφώτου, ο κ. Απ. Θέος, ο πρόεδρος του ΝΠΙΔ «Επινόηση» κ. Μπουραζάς, η δημοτική σύμβουλος κ. Γ. Ποδηματά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου κ. Β. Κουτρουμάνος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου κ. Γ. Καραντώνης και μέλη των ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων Νεοχωρίου και Κερασιάς, ο κ. Γ.Καραντώνης από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχ.Καρδίτσας κ. Γ. Αμβροσίου, κ.α.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής τους εθελοντές καλωσόρισε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος. Στη σύντομη ομιλία του είπε ότι οι «παγκόσμιες ημέρες αποτελούν ευκαιρία και αφορμή να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση ζωής μας. Καθημερινά προστατεύουμε ή καταστρέφουμε έμπρακτα το Περιβάλλον, από την κατανάλωση του νερού και της ενέργειας, τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια, το πόσα δέντρα φυτεύουμε κάθε χρόνο, με την ίδια την αισθητική των πράξεών μας». Ιδιαίτερη αναφορά έκαμε στην απειλή από τις ανεμογεννήτριες οι οποίες αν εγκατασταθούν θα αλλοιώσουν το τοπίο της λίμνης και των Αγράφων.

Μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ο κ. Νάνος ανέφερε ότι αποτελεί άριστο μέσο μετακίνησης, αλλά και άσκησης η οποία συνεισφέρει στην βελτίωση της ατομικής Υγείας. Η λίμνη Πλαστήρα είναι ο ιδανικός τόπος για κάθε είδους ποδήλατα, από τα κλασσικά, ηλεκτρικά, του βουνού, αλλά και τα υδροποδήλατα και επαίνεσε τις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Ειδικά για τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο ο δήμαρχος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 85% της διαδρομής και ότι στόχος είναι μέχρι τέλους του 2021 να έχει ολοκληρωθεί ο εσωτερικός παραλίμνιος ποδηλατόδρομος στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα».

Οι εθελοντές καθάρισαν την ακτή, έκοψαν χόρτα και δεντροφύτευσαν συμβολικά δέκα (10) δέντρα σε ένα θεματικό πάρκο για ρομαντικούς γάμους που εμπνεύστηκε ο δήμαρχος και απέδωσε συμβολικά με τους εθελοντές σε χρήση από 5/6/2021, καλώντας τους να το ονοματοδοτήσουν. Τελικά υιοθετήθηκε η πρόταση «Πάρκο της Αγάπης», της εθελόντριας Α. Καραντώνη.

Ανάμεσα στους εθελοντές που φύτευσαν ένα δέντρο, συγκινητική ήταν η παρουσία της κ. Αγορίτσας Θεοδωρή, 86 ετών, από το Νεοχώρι. Η ίδια με τον άντρα της τη δεκαετία του 1960 είχε φυτεύσει τα πρώτα δέντρα στη θέση «φτέρη» όπου είναι σήμερα ο Βοτανικός, τα οποία επισκέφθηκε μετά από πολλές δεκαετίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά εδεσμάτων και κρασί Μεσενικόλα σε μικρούς και μεγάλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Διοργανωτές ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Νέων Νεοχωρίου και Κερασιάς, αλλά και με την συνδρομή των επιχειρήσεων δραστηριοτήτων «Ταυρωπός» και Trekking Hellas , οι οποίες διέθεσαν δωρεάν ποδήλατα στο κοινό.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon