Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
06/10/2020

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκε το Δήμο λίμνης Πλαστήρα, με στόχο την αξιολόγηση των αναγκών και ενεργειών που έγιναν μετά την πρωτοφανή θεομηνία. Στη σύσκεψη που έγινε παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Πρωτογενούς Τομέα, αλλά και της Επιτροπής του Τουρισμού Λίμνης Πλαστήρα.

Καλωσορίζοντας ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος τον κ. Τριαντόπουλο εξέθεσε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και εστίασε στην καταστροφή των υποδομών και των μεγάλων καταπτώσεων που έχουν τραυματίσει το τοπίο. Επίσης εστίασε στις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις, την αγροτική παραγωγή, αλλά και στα ίδια τα χωράφια που έγιναν κοίτες ποταμών και χειμάρρων.

Ο ΓΓ ενημέρωσε αναλυτικά για τις αποζημιώσεις και τις επόμενες ενέργειες για άρση των επιπτώσεων από τις καταστροφές. Οι αγρότες έθεσαν τα προβλήματα στην παραγωγή, καθώς και τον αφανισμό του εξοπλισμού. Οι επαγγελματίες του Τουρισμού επισήμαναν την καταστροφή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, το οποίο ήλθε σε συνέχεια των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για την έξοδο από τη δύσκολη κατάσταση και εποικοδομητικός διάλογος με καταγραφή των αιτημάτων και κοινή προσπάθεια για τον επίλυση των προβλημάτων.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon