Ορκομωσία νέας Δημοτικής Αρχής

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Ορκομωσία νέας Δημοτικής Αρχής
Print Friendly, PDF & Email
19/08/2014

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Αυγούστου το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου “Αντώνης Σαμαράκης” η τελετή ορκωμοσίας και ο διορισμός των νέων Συμβούλων, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής σε σύντομη ομιλία καλωσόρισε τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους καθως και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ενώ ενωτικό ηταν το μήνυμα για την νέα θητεία. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαντής σημείωσε:

Σε μια περίοδο που η πολιτική αμφισβητείται έντονα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί τη σταθερή αξία του πολιτικού μας συστήματος. Ότι δίκαια καταξιώθηκε ως λαοπρόβλητος θεσμός συνδεδεμένος ισχυρά με τον απλό πολίτη, με την καθημερινότητά του και τα όνειρα για το μέλλον του τόπου του. Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει ισχυρή κοινωνία. Κοινωνία με συνοχή, σημαίνει ισχυρή δημοκρατία, ισχυρή Ελλάδα. Παρά τις τεράστιες αντιξοότητες της τελευταίας πενταετίας ο θεσμός άντεξε, υπηρέτησε τους στόχους του αξιόπιστα. Ιδιαίτερα δε, προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στη λογική της κοινωνικής συνοχής, της μέριμνας και της στήριξης των ανήμπορων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα υπηρέτησε και υπηρετεί και τον αναπτυξιακό της ρόλο, με εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα και με δράσεις σε όλη την επικράτεια. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναβαθμίστηκε στην κρίση και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ώστε το κεντρικό κράτος να πάψει να στέκεται με καχυποψία προς το θεσμό. Να τον ενισχύσει οικονομικά και θεσμικά για να ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα στην εθνική του αποστολή.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon