Παρουσιάσεις του βιβλίου “Άγριες Θάλασσες” της Τέσυς Μπάιλα Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Παρουσιάσεις του βιβλίου “Άγριες Θάλασσες” της Τέσυς Μπάιλα Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
31/07/2017

Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου “Άγριες Θάλασσες” της Τέσυς Μπάιλα.

Η πρώτη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, το Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου και τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 19:30.

Ο Βασίλειος Παπουτσής, Πρόεδρος του Τ.Σ. Κρυονερίου θα συντονίσει την εκδήλωση.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Βασιλική Διαμάντη, διαχειρίστρια του blog “Βιβλιομανία – Βιβλιολατρεία”.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Παρασκευή Αλεξίου, πολιτικός επιστήμονας.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτριος Τσιαντής.

Η δεύτερη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και θα γίνει στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νεοχωρίου την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 19:30.

Ο Γιώργος Καραντώνης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου θα συντονίσει την εκδήλωση.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Παναγιώτης Νάννος, συγγραφέας.

Επίσης, αποσπάσματα από το βιβλίο και ερωτήσεις στη συγγραφέα θα απευθύνει η Βασιλική Διαμάντη, διαχειρίστρια του blog “Βιβλιομανία – Βιβλιολατρεία“.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτριος Τσιαντής.

Συγγραφέας: Τέσυ Μπάιλα
Πρώτη Έκδοση: Μάιος 2016
Σελίδες: 472

Στις άγριες θάλασσες της κατεχόμενης Ελλάδας υπάρχει ένα μυστικό ελευθερίας που το γνωρίζουν μόνο οι γενναίοι. Η “Ευαγγελίστρια”, το καΐκι της διαφυγής, δε μεταφέρει ανθρώπους∙ μεταφέρει την ελπίδα της εθνικής ξαστεριάς στην πιο σκοτεινή στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας. Κατακτητές και πατριώτες, διώκτες και κυνηγημένοι, όλοι τους στρατευμένοι σ έναν πόλεμο που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου. Από τον ασυμβίβαστο καπετάν Μιλτιάδη Χούμα μέχρι την καρτερική Ελένη του, μικροί και μεγάλοι ήρωες στροβιλίζονται σ’ ένα έπος που εκτυλίσσεται στην πανάρχαια θάλασσα του Ομήρου. Τι απέμεινε από αυτή τη φοβερή αντάρα; Μνήμες και βοές μέσα στον χρόνο αλλά και η ζωή αυτών των ανθρώπων, πλούσια σε ιδανικά, σε όνειρα, σε έρωτες και πάθη. Ζωή μοιρασμένη σε επεισόδια που θα αδυνατούσε να συλλάβει και η πιο τολμηρή φαντασία.

Μια μυθιστορηματική μαρτυρία για τότε που οι ψυχές ήταν φτιαγμένες από ακριβό μέταλλο∙ τότε που την Ιστορία την έγραφαν οι απλοί άνθρωποι.

Η ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ κατάγεται από τη Σαντορίνη, αλλά γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Ασχολείται με τη φωτογραφία, και ατομικές εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Gakugei της Ιαπωνίας, αλλά και στην Αθήνα. Είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Παράλληλα δημοσιεύει δοκίμια σε εφημερίδες και περιοδικά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της “ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΖΑΧΑΡΗ”, “ΟΥΙΣΚΙ ΜΠΛΕ” και “ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ”.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon