Προγραμματική σύμβαση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα – ΕΕΤΑΑ

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Προγραμματική σύμβαση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα – ΕΕΤΑΑ
Print Friendly, PDF & Email
07/10/2020

Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Γιάτσιος, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ.  Άδωνη Ιορδανίδη, αρμόδιο στα τεχνικά έργα, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Παναγιώτη Νάνου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η έμπρακτη στήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και των μαζικών μελετών που πρέπει να γίνουν ώστε να ανατεθούν τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προέκυψαν μετά την μεγάλη θεομηνία που έπληξε το νομό. Προτεραιότητα δόθηκε στη Φυλακτή, η οποία αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα σε υποδομές και καταπτώσεις και κινδυνεύουν σπίτια.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε, ο δήμαρχος έθεσε το πρόβλημα του περιορισμένου χρόνου για την αποκατάσταση των ζημιών, δεδομένου ότι στα ορεινά ο χειμώνας ξεκινάει νωρίς και όλα πρέπει να γίνουν άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν νέες καταστροφές. Επίσης έθεσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Δήμου σε τεχνικό προσωπικό και ζήτησε βοήθεια γενικότερα.

Ο κ. Γιάτσιος αναγνώρισε το πρόβλημα και ανέφερε ότι η ΕΕΤΑΑ είναι κοντά στους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, ακριβώς διότι αυτοί είναι που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό και τεχνογνωσία να αντιμετωπίσουν τόσο πολλές και πιεστικές ανάγκες.

Συμφωνήθηκε Δήμος και ΕΕΤΑΑ να προβούν σε προγραμματική σύμβαση, με στόχο την υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στην ταχύτατη υλοποίηση των τεχνικών και άλλων έργων επείγοντος χαρακτήρα. Ο κ. Γιάτσιος ανέφερε ότι σύντομα θα γίνει το μητρώο των μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών, οι οποίοι θα διατεθούν κατά προτεραιότητα στους μικρούς και ορεινούς δήμους. Εντός της επόμενης εβδομάδος αναμένεται η λήψη των σχετικών αποφάσεων.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon