ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ε’ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ»

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις , Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ε’ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ»
Print Friendly, PDF & Email
09/03/2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Μορφοβούνι    05-03-2020
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Ταχ. Δ/νση : Μορφοβούνι Καρδίτσας
Ταχ. Κωδ. : 43150
Τηλ.: 24413 52200
Fax : 24410 95360
Email: logos.samarakis@gmail.com

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  Ε’  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

«Αντώνης  Σαμαράκης»

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γέννηση του συγγραφέα και το ανακηρυχθέν έτος Αντώνη Σαμαράκη, προκηρύσσει τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος  «Αντώνης Σαμαράκης».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να τιμηθεί η προσωπικότητα και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, του οποίου οι ρίζες καταγωγής ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Επίσης στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων  συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.

Ο Διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην Ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας, αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 40ο έτος  (γέννηση 1980 και εντεύθεν).

Οι υποψήφιοιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο να μην έχει δημοσιευθεί ποτέ, η έκταση του οποίου καλό είναι να μην ξεπερνά τις 2.000 – 2.500 λέξεις.

Θέμα του διαγωνισμού:  «Εξ-εγέρσεις και Επ-αναστάσεις».

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί το 2021 από γνωστό εκδοτικό οίκο.

Για τη συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Τα υποβληθέντα διηγήματα θα αναγνωστούν από κριτική επιτροπή και στα τρία πρώτα που θα διακριθούν θα απονεμηθεί αντίγραφο, ειδικά σχεδιασμένου εικαστικού έργου, φιλοτεχνημένου από τον αείμνηστο ζωγράφο Παντελή Σαμπαλιώτη.

Επίσης κάθε βραβείο συνοδεύεται με τριήμερη φιλοξενία στη λίμνη Πλαστήρα για δύο άτομα. Στους υπόλοιπους διακριθέντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό και δώρα του Δήμου.

Επιπλέον, τιμητική για τους διακριθέντες  είναι η συμπερίληψη του διηγήματός τους σε ειδική επετειακή έκδοση Ανθολογίας του 5ου  Διαγωνισμού, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021.

Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά  προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Ταχ. Δ/νση: Μορφοβούνι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43100, με την ένδειξη «Για τον Ε’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης».  Τελευταία ημέρα κατάθεσης ορίσθηκε η 30η Ιουνίου 2020, με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου.

Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε επτά (7) αντίτυπα. Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά  ψευδώνυμο του συγγραφέα. Μέσα στο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Εντός του φακέλου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία όπως: όνομα – επώνυμο – πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail. Οι φάκελοι με τα πραγματικά στοιχεία θα ανοιχθούν μόνο στην περίπτωση διάκρισης του διηγήματος.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και επιστήμονες: Πρόεδρος ο κ. Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος, (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Παπαχρήστος Δημήτρης (συγγραφέας), Σκιαθάς Αντώνης (ποιητής), Στεργιούλης Μανώλης, (φιλόλογος – συγγραφέας) και Τσιλιμένη Τασούλα, (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας. Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου  Καρδίτσας τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο Πανελλήνιου Συνεδρίου για  το βίο και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη. Για τυχόν άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διαδίκτυο, στη Δ/νση: www.ota-plastiras.gr. Για επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο (logos.samarakis@gmail.com), ή στo τηλέφωνο  24413.52208   κ. Στέλλα Κορομπίλια.

Η Οργανωτική Επιτροπή

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon