Πρόταση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για εγκατάσταση ασύρματων σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Πρόταση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για εγκατάσταση ασύρματων σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο
Print Friendly, PDF & Email
02/04/2014

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ανταποκρίθηκε άμεσα σε επιστολή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, που καλεί τους Δήμους να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για παροχή δωρεάν ασύρματου internet σε όλους τους πολίτες. Η πρόταση του Δήμου μας, η οποία και εστάλη στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφορά σε εννέα σημεία ελεύθερης πρόσβασης ασύρματου internet. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για σημεία τα οποία αποτελούν τόπους συνάθροισης (πλατείες, πεζοδρόμους κ.α.), ώστε να μπορεί ο δημότης, ο επισκέπτης, η νεολαία, να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση. Η επιλογή των σημείων έγινε με τα κριτήρια που τέθηκαν και από τη σχετική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία απαιτείται το πρόγραμμα να υλοποιηθεί σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 600 κατοίκων με βάση την απογραφή του 2011, ενώ για τις υπόλοιπες κοινότητες η δημιουργία σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο internet θα γίνει με δαπάνη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Τα προτεινόμενα σημεία είναι τα εξής:

  1. Δημαρχείο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
  2. Πλατεία Μεσενικόλα
  3. Πλατεία Κερασιάς
  4. Πλατεία Λαμπερού
  5. Πλατεία Μοσχάτου
  6. Πλατεία Κρυονερίου
  7. Πρώην Δημαρχείο Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων
  8. Πλατεία Νεοχωρίου
  9. Πλατεία Φυλακτής
social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon