Σε καλό δρόμο σημαντικά θέματα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Σε καλό δρόμο σημαντικά θέματα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
19/02/2021

Ζωτικά θέματα Τουρισμού & Ανάπτυξης στο επίκεντρο ενδιαφέροντος 3 Υπουργείων.

Ζωτικά θέματα για την επανεκκίνηση του Τουρισμού αλλά και την γενικότερη Ανάπτυξη των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα και Σοφάδων μέσα από τη λίμνη και τα λουτρά Σμοκόβου, ήταν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή τριών Υπουργείων.

Συμμετείχαν ο Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρ. Τριαντόπουλος,
ο Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού κ. Ε. Μπακογιάννης,
η Γ.Γ Τουρισμού κ. Βίκυ Λοΐζου,
ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος
και οι δήμαρχοι Λίμνης Πλαστήρα και Σοφάδων.

Μετά την ανασκόπηση της πορείας αποκατάστασης των έργων από τον «Ιανό», η συζήτηση μετατοπίστηκε στην Ανάπτυξη. Ειδικότερα συζητήθηκαν οι υποστηρικτικές ενέργειες για την ανανέωση του τουριστικού προϊόντος στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και στον ιαματικό τουρισμό και την αξιοποίηση της λίμνης Σμοκόβου.

Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα έθεσε το θέμα της καταστροφής υποδομών για τον Τουρισμό στη λίμνη Πλαστήρα και παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα «Επανεκκίνηση Τώρα!».

Έθεσε ως προτεραιότητα την ένταξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των υποδομών και των δυνατοτήτων της λίμνης, η οποία είναι δέσμια μιας ξεπερασμένης ΖΟΕ που εμποδίζει την Ανάπτυξη.

Επίσης έθεσε το θέμα της Ανάπτυξης του Τουρισμού 4 εποχών και όλων των ημερών, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα να γίνει η λίμνη Πλαστήρα σημείο αναφοράς για τον Ορεινό Τουρισμό.

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην ευκαιρία να μετατραπεί η αποκατάσταση των ζημιών από τον ΙΑΝΟ σε αναπτυξιακή ευκαιρία, αλλά και να σηματοδοτήσουν ένα ανανεωμένο τουριστικό προϊόν.

Η κ. Λοΐζου ανέφερε ότι το Υπουργείο Τουρισμού επανασχεδιάζει την πολιτική της και θέτει ψηλά στις προτεραιότητες τον ορεινό Τουρισμό και δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει την λίμνη Πλαστήρα στο σχέδιο ανάπτυξης.

Ο κ. Μπακογιάννης κατανόησε το πρόβλημα για την επανεξέταση του χωροταξικού σχεδιασμού και την άρση των συνεπειών της ΖΟΕ, ενώ ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από το Δήμο, τα οποία απέστειλε άμεσα ο κ. Νάνος.

Ο κ. Νούσιος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάδειξη νέων πρωτοποριακών μορφών τουρισμού στην περιοχή, οι οποίες συνδυάζονται με θεματικές τουριστικές ενότητες όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο ορειβατικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, οι βιωματικές δράσεις στη φύση κ.λ.π).

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon