Σημαντικές επαφές Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στην Αθήνα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Σημαντικές επαφές Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα στην Αθήνα
Print Friendly, PDF & Email
12/10/2020

Σημαντικές επαφές είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα στην Αθήνα, με πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Δήμου κ. Β. Μπράντζο. Στόχος του ταξιδιού ήταν να προωθηθούν ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Οικονομία από την πρόσφατη θεομηνία. Είχε διαδοχικές συναντήσεις, με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη, στους οποίους παρουσίασε το πρόγραμμα του Δήμου για την αναδημιουργία του Τουριστικού Προϊόντος της Λίμνης Πλαστήρα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος «πρόκειται μία αθέατη καταστροφή κρίσιμης σημασίας τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την δοκιμαζόμενη Καρδίτσα, γι’ αυτό και πρέπει να υποστηριχθεί στην πράξη». Ο δήμαρχος κατέθεσε σχέδιο με συγκεκριμένες προτάσεις με τίτλο «Επανεκκίνηση Τώρα» ζητώντας ουσιαστική πολιτική και οικονομική στήριξη από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ.

                           Με υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη

Για το ίδιο θέμα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Μπακόλα, με τον οποίο διερευνήθηκε το άνοιγμα της λίμνης Πλαστήρα στη Ρωσική τουριστική αγορά.

Ακολούθως ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν την αναγκαιότητα άμεσης ένταξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που ετοιμάζει το Υπουργείο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι «είναι όσο ποτέ άλλοτε αδήριτη ανάγκη μέσα από αυτά τα σχέδια να αναθεωρηθεί το καθεστώς της ΖΟΕ προκειμένου να αναπτυχθεί η παραλίμνια περιοχή και να αρθούν οι φανερές στρεβλώσεις και τα λάθη που κρατάνε δέσμια την περιοχή».

          Με ΓΓ Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον κ. Θ. Κανταρτζή, Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Θέμα της συζήτησης η στήριξη υποδομών και εκδηλώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τέλος, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ι. Καραβοκύρη, από τον οποίο ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού για το Δήμο που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon