Συνάντηση Δημάρχου κ. Τσιαντή με τον Αν.Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Τσιρώνη

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Συνάντηση Δημάρχου κ. Τσιαντή με τον Αν.Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Τσιρώνη
Print Friendly, PDF & Email
20/05/2015

ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ “ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ”

Με τον Αν. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Τσιρώνη Γιάννη, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Τσιαντής.

Επιδόθηκε σ αυτόν υπόμνημα, των Δημάρχων πέντε Δήμων του Ν. Καρδίτσας (Λίμνης Πλαστήρα, Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου) που αφορούσε το έργο “Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα” προϋπολογισμού 17 εκ. €. Έργο που εκτελεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κατόπιν σχετικού αιτήματος σε σχετική πρόσκληση του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Τονίστηκε στον Υπουργό ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει οριστικά στην περιβαλλοντική προστασία της Λίμνης Πλαστήρα (περιοχή Natura 2000) απ την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών λυμάτων που προκύπτουν απ τους παραλίμνιους οικισμούς, αποτελεί δε, ένα έργο μεγάλης σημασίας για ολόκληρο το Ν. Καρδίτσας, αφού η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί ταμιευτήρα πόσιμου νερού απ τον οποίο υδρεύονται 100 χιλ. περίπου άτομα στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα.

Με το υπόμνημά τους οι πέντε Δήμαρχοι ζητούν την ύπαρξη πίστωσης έως 3 εκ. € το 2015, καθώς αυτή απαιτείται για την ομαλή εξέλιξη της κατασκευής των δικτύων, ο οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Λόγω της γενικής δυσλειτουργίας σε εκατοντάδες έργα ΕΣΠΑ σ όλη τη χώρα, ζητούν να μην υπάρξει και σ αυτό το έργο κίνδυνος στάσης κατασκευής.

Επίσης ζητούν να δοθεί άμεσα η άδεια δημοπράτησης απ τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος, των εγκαταστάσεων του Βιολογικού, καθώς εγκαίρως (9ος -2014) έχουν αποσταλεί οι πλήρεις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του υποέργου απ τις υπηρεσίες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Πέραν αυτού, ο Δήμαρχος συζήτησε με τον κ. Τσιρώνη και για την τελική αδειοδότηση έργου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ενταγμένο στο πρόγραμμα “Μπαλτατζής” και που αφορά έργα δασοπροστασίας του Δήμου, το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε.

Επίσης, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε και το Υπουργείο Οικονομίας όπου εγχείρησε το υπόμνημα για το Βιολογικό και στο Δ/ντή του Υπουργού κ. Σταθάκη, κ. Νικολακάκη (ο υπουργός ήταν στην Τυφλίδα), καθότι η ομαλή χρηματοδότηση εξαρτάται και απ το συγκεκριμένο υπουργείο.

Στο ίδιο Υπουργείο συναντήθηκε και με υπηρεσιακά στελέχη που είναι χειριστές της συγκεκριμένης πράξης ΕΣΠΑ.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon