Συναντήσεις του Δημάρχου κ.Τσιαντή στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα τη στελέχωση του Δήμου

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Συναντήσεις του Δημάρχου κ.Τσιαντή στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα τη στελέχωση του Δήμου
Print Friendly, PDF & Email
20/09/2014

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Τσιαντής συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο Γιώργο, το Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ιωαννίδη Γιάννη, το Γ.Γ. του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Λιβάνιο Θεόδωρο, καθώς και τη Διευθύντρια Προσωπικού κ. Διαμαντοπούλου Αφροδίτη.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την άμεση λήψη παρεμβάσεων που θα αφορούν τη στελέχωση των Υπηρεσιών των Δήμων, ιδιαίτερα αυτών (ορεινοί και μικροί νησιωτικοί) που το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας απέτυχε παταγωδώς.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε και στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη μαζική αποχώρηση των παλαιών υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση και τη μη ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου για την αναπλήρωσή τους.

Υπήρξε ως γνωστό και συνάντηση πριν λίγο διάστημα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο καθώς και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Το έγγραφο – επιστολή του Δημάρχου προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία είναι το εξής:

Προς
Υφυπουργό Εσωτερικών
κ. Ντόλιο Γεώργιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γενικό Γραμματέα
Υπουργείου Εσωτερικών
κ. Γιάννη Ιωαννίδη

Γενικό Γραμματέα
Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Λιβάνιο Θεόδωρο

ΘΕΜΑ: Άμεση στελέχωση υπηρεσιών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Κύριε Υφυπουργέ,

Στη διαδικασία της “Διαδημοτικής Κινητικότητας” μια σειρά δήμων πανελλαδικά εναποθέσαμε τις ελπίδες στελέχωσης των υπηρεσιών μας, ιδιαίτερα οι ορεινοί και μικροί νησιώτικοι δήμοι.

Δυστυχώς, κ. Υπουργέ, σε συντριπτικό ποσοστό, ελάχιστη ανταπόκριση υπήρχε εκ μέρους εργαζομένων, στα αιτήματα αυτής της κατηγορίας Δήμων.

Δεκάδες ορεινοί και μικρότεροι αστικοί δήμοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν απίστευτα προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργικότητας, παρά του ότι έχουν οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού.

Ως γνωστό, η μεταβίβαση εκατοντάδων νέων αρμοδιοτήτων λόγω Καλλικράτη στους Δήμους (321 αρμοδιότητες), η υποχρωτική οικονομική διαχείριση, μια σειρά εξειδικευμένων πλέον απαιτήσεων σε οικονομικά, νομικά και τεχνικά θέματα και οι δεκάδες απαιτήσεις της κεντρικής διοίκησης, φέρνουν σε απίστευτα δύσκολη θέση, τόσο τους εναπομείναντες υπαλλήλους, όσο και σε απόγνωση τους αιρετούς.

Θα σας αναφέρω το παράδειγμα του Δήμου μας, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενός Δήμου που έχει 9 χιλιάδες πληθυσμό και είναι ορεινός.

Ο Δήμος έχει:

 • ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ
 • Μηδενικές οικονομικές υποχρεώσεις
 • Ενταγμένα έργα 23 εκ ευρώ!!!
 • Αποθεματικό ισχυρό

Με βάση την επίσημη αξιολόγηση του Υπουργείου Εσωτερικών (ο δήμος μου ήταν στους 10 δήμους πρότυπα προς αξιολόγηση), έπρεπε να υπήρχαν 74 υπάλληλοι.

Είχαμε όμως 24!!!

Επιπρόσθετα έφυγαν με συνταξιοδότηση 6 άτομα και άλλοι 3 ή 4 φεύγουν πάνω στη χρονιά ενώ είναι σε γονική άδεια 3!!!

Ο δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει έως 15 άτομα!!!

Στο αίτημά μας για προσλήψεις μέσω της “κινητικότητας”, παρά του ότι η απόσταση απ την Καρδίτσα είναι 20 km (15 λεπτά) υπήρξε μηδενική ανταπόκριση…

Κύριε Υφυπουργέ,

Πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε λύση, λύση με οποιοδήποτε τρόπο!!! Για το θέμα υπάρχει και συμπαράσταση απ την ΚΕΔΕ και απ τις ΠΕΔ.

Εν όψει λοιπόν του προγραμματισμού του Υπουργείου σας για την κατανομή των 400 θέσεων μόνιμου προσωπικού προς τους Δήμους, ας δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην περίπτωση του Δήμου μας (που ενώ ήταν υποστελεχωμένος σε ποσοστό 65% τώρα με τις συνταξιοδοτήσεις φτάνει το 80%) και να προτείνετε 6-8 θέσεις ως εξής:

 • θέση ΠΕ Οικονομικού
 • 2 θέσεις ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού
 • 1 θέση ΠΕ Διοικητικού
 • 1 θέση ΠΕ Μηχανολόγος-Μηχανικός
 • 1 θέση ΤΕ Πληροφορικής
 • 1 θέση ΔΕ Οδηγών
 • 1 θέση ΔΕ Υδραυλικών

Με τιμή
Ο Δήμαρχος
Δημήτριος Τσιαντής
Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon