Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο κ. Δ. Τσιαντής – Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο κ. Δ. Τσιαντής – Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών
Print Friendly, PDF & Email
16/12/2013

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής παραβρέθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ Δημήτρης Τσιαντής. Στη Βουλή αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη, το Δήμαρχο Λάρισας κ. Τζανακούλη, Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση και Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντή ανέπτυξε τις θέσεις της Ένωσης για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, καθώς και στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων.

Επίσης, ο κ. Τσιαντής συναντήθηκε με το νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, όπου του ανάδειξε την ανάγκη απόλυτης στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα (ο Δήμος έχει επαρκείς πόρους), στη βάση της νομοθετικής κατοχύρωσης, ύπαρξης και λειτουργίας συγκεκριμένων υπηρεσιών και βασικά της Διοικητικοοικονομικής και Τεχνικής.

Επίσης, ανάδειξε και την ανάγκη γενικότερης υποστήριξης (ακόμα και ως επιβράβευση) του Δήμου, ο οποίος έχει μηδενικό δανεισμό και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (αυτό ως μια γενικότερη πρόταση του κ. Τσιαντή για την ίδια κατηγορία Δήμων).

Ως γνωστό, ο κ. Μιχελάκης, στα πλαίσια της αξιολόγησης των δομών του Δήμου, αναφέρθηκε αρκετές φορές στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ως την κλασική περίπτωση που με βάση αυτή, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα στήριξης, αλλά και στελέχωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon