Συμμετοχή σε ημερίδα με θέμα «Η βία κατά των γυναικών δεν είναι υπόθεση ιδιωτική»

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα – Ανακοινώσεις Κέντρο Κοινότητας Συμμετοχή σε ημερίδα με θέμα «Η βία κατά των γυναικών δεν είναι υπόθεση ιδιωτική»
Print Friendly, PDF & Email
25/11/2022

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στις 24/11/2022, παρευρέθηκαν στην ημερίδα με θέμα: «Η βία κατά των γυναικών δεν είναι υπόθεση ιδιωτική», που διοργάνωθηκε από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών. Οι Εισηγητές αναφέρθηκαν στη λειτουργία και τις παροχές του Συμβουλευτικού Κέντρου του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, τις αλλαγές της σχετικης νομοθεσίας αναφορικά με την κακοποίηση των γυναικών και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.
Η διαθεματικότητα και διαπολιτισμική προσέγγιση στον τομέα της ενδυνάμωσης των γυναικών συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και τη ψυχοκοινωνική ενίσχυση των γυναικών μέσω ενός ολιστικού μοντέλου.
Ακόμη, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις από την περίοδο του covid-19 και μετά, με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση περιστατικών κακοποιημένων γυναικών αλλά και γυναικοκτονιών. Τέλος, πρέπει να υπάρξει μια πιο στοχευμένη πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, τόσο στα πλαίσια της οικογένειας, όσο και την σχολική κοινότητα με την πραγματοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού.

«Δεν είσαι η μόνη
Δεν είσαι μόνη.
Σπάσε τη σιωπή.
Τώρα, μπορείς να μιλήσεις.»

*Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λ. Πλαστήρα εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon