Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Δικτύων.Συμμετείχε και ο Δήμαρχος κ. Τσιαντής Δ.

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Δικτύων.Συμμετείχε και ο Δήμαρχος κ. Τσιαντής Δ.
Print Friendly, PDF & Email
20/10/2017

Με τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Παπαδεράκη, συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε .
Παρόντες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ο αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μουράτογλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Κοιμήσης Δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο κ. Μπίρμπας Δήμαρχος Αιγάλεω και ο κ. Τσιαντής Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ και Τ.Π.Δ. .
Το επίκεντρο της πολύωρης συνάντησης στο Υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκε η τροποποίηση των διατάξεων του Ν.4412/16, που αφορά τις Δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών, με στόχο τις ταχύτερες διαδικασίες στην ανάθεση και εκτέλεση Έργων και Υπηρεσιών, αλλά και το σοβαρό ζήτημα της διαδικασίας χωριστής εγγραφής των πιστώσεων σε αντίστοιχους κωδικούς των προϋπολογισμών των Δήμων ανά Δημοτική Ενότητα .
Πέραν της γενικής εισήγησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ και των επικεφαλής των παρατάξεων, τα επιμέρους ζητήματα που αφορούσαν Υπηρεσίες και Μελέτες, που ταλαιπωρούν και δυσκολεύουν τους μικρότερους και μεσαίους Δήμους με υποστελεχωμένες Υπηρεσίες, τα εισηγήθηκε με παραδείγματα ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής, ως ορισθείς από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τα ζητήματα του Ν.4412/16 .
Σ’ ένα πρώτο επίπεδο υπήρξε σοβαρή σύγκλιση απόψεων στα βασικότερα θέματα που τέθηκαν. Άμεσα, συσταθείσα κοινή επιτροπή, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon