Συνάντηση Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα με Ουκρανή Πρόξενο

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Συνάντηση Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα με Ουκρανή Πρόξενο
Print Friendly, PDF & Email
26/05/2021

Συνάντηση γνωριμίας με την πρόξενο της Ουκρανίας στην πρεσβεία της Αθήνας κ. Hanna Tischenko, είχε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές.

Ο δήμαρχος είπε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξει τη λίμνη Πλαστήρα σε προορισμό τουριστών από χώρες που δεν έχουν εμπειρία βουνού. Αναφέρθηκε στα προτερήματα της λίμνης Πλαστήρα, η οποία εκτός της φυσικής ομορφιάς και των δραστηριοτήτων, έχει να παρουσιάσει σημαντικά μοναστήρια δεδομένου ότι οι Ουκρανοί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Πρόξενος και δήμαρχος συμφώνησαν να προετοιμάσουν την επίσκεψη του Ουκρανού πρέσβη στη λίμνη Πλαστήρα, καθώς και του Ελληνο – Ουκρανικού Επιμελητηρίου. Τα κύρια θέματα της ατζέντας είναι η συνεργασία σε τουριστικό, μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα, μετά την επίσκεψη του πρέσβη του Ισραήλ, και την επικείμενη επίσκεψη του Ουκρανού, είναι σε επαφή για ανάλογη πρόσκληση με τη Ρωσσική πρεσβεία.

Οι επισκέψεις των ξένων πρέσβεων εντάσσονται στην προσπάθεια ανάδειξης της λίμνης σε διεθνή τουριστικό προορισμό, μέσα και από τη διπλωματική οδό και τις υπηρεσίες Τουρισμού.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon