Σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του έργου «Υδροδότηση της Τ.Κ. Μπελοκομίτη»

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του έργου «Υδροδότηση της Τ.Κ. Μπελοκομίτη»
Print Friendly, PDF & Email
30/10/2017

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκου και του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα Δημ. Τσιαντή, στην οποία αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του έργου «Υδροδότηση της Τ.Κ. Μπελοκομίτη» από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 250.000 €.
Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Το νερό είναι ζωή και οι κάτοικοι του Μπελοκομίτη έχουν δικαίωμα στην επαρκή ποσότητα ποιοτικού νερού όλες τις ημέρες του χρόνου. Με σεβασμό κι ενδιαφέρον στους ανθρώπους της υπαίθρου και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Δημ. Τσιαντή χρηματοδοτούμε το έργο ύδρευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έτσι ολοκληρώνεται η υδροδότηση την Παραλίμνιων περιοχών».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τσιάκος ανέφερε: «Αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα υπαρκτό ζήτημα που αφορά στην Τ.Κ. Μπελοκομίτη. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε εδώ και δεκαετίες με την ύδρευση. Πριν από μερικούς μήνες εγκαινιάσαμε το έργο των διυλιστηρίων και του αγωγού ύδρευσης των παραλίμνιων οικισμών. Ερχόμαστε σήμερα να εντάξουμε και την κοινότητα Μπελοκομίτη στο δίκτυο ύδρευσης ώστε να αντιμετωπιστεί συνολικά το υδρευτικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ειδικά τους θερινούς μήνες οι παραλίμνιοι οικισμοί. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα για επέκταση του δικτύου και έτσι λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στις ανθρώπινες κοινότητες. Ένα πρόβλημα που αφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των πολλών επισκεπτών της λίμνης. Η Αιρετή Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σχεδιάζει και υλοποιεί με γνώμονα τον άνθρωπο και έτσι θα συνεχίσουμε».
Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημ. Τσιαντής χαρακτηριστικά είπε: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που ο φίλος Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ενέκρινε το αίτημα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τη χρηματοδότηση του έργου “Ύδρευση Μπελοκομίτη” με το σεβαστό ποσό των 260.000 ευρώ. Δίνετε λύση επιτέλους σε ένα χρόνιο πρόβλημα του χωριού, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου υδρευτικού έργου στο Δήμο μου το καλοκαίρι (Νεοχώρι-Πεζούλα-Νεράιδα) που από κοινού με τον Περιφερειάρχη εγκαινιάσαμε. Τον ευχαριστώ από καρδιάς. Επίσης να εξάρω και τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, για την ισχυρή υποστήριξη του αιτήματος μας. Ακόμα να αναφερθώ και στην πολλή καλή δουλειά σε τεχνοκρατικό επίπεδο, που έγινε τόσο από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και τον προϊστάμενο κ Αυγέρο, όσο και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τον Προϊστάμενο κ. Κουτρομάνο. Όλους τους ευχαριστούμε και τιμούμε τη συμβολή τους».

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon