Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου
Print Friendly, PDF & Email
12/06/2021

Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καρδίτσας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», με προτεινόμενο έργο τη δημιουργία Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Χωρο-χρόνου άγραφον».

Την κ. Αγγελοπούλου υποδέχθηκε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Ακολούθησε σύσκεψη – συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Καρδίτσας κ. Γ.Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Στεργιόπουλος Θ., οι αντιδήμαρχοι κ. Απ. Θέος και η κ. Β. Ξηροφώτου, εκπρόσωποι επαγγελματιών της περιοχής από τον κλάδο του Τουρισμού, τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, κ.α.

Ο δήμαρχος στο καλωσόρισμά του ανέφερε ότι είναι χαρά και τιμή για το δήμο η επίσκεψη της προέδρου και ευχαρίστησε την ίδια και τα στελέχη της Επιτροπής 2021, η οποία υιοθέτησε την πρόταση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Αναφερόμενος στο Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που εντάχθηκε ο δήμαρχος είπε ότι «Πρόκειται για ένα μοναδικό για τη χώρα σημείο αναφοράς που δημιουργεί προστιθέμενη αξία όχι μόνο στη λίμνη Πλαστήρα, αλλά την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και την ίδια τη χώρα διότι με την εικαστική του ολοκλήρωση, η Σύγχρονη Τέχνη αποκτά ένα μοναδικό σημείο αναφοράς». Επίσης ο κ. Νάνος αναφέρθηκε στις άλλες εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης της Λίμνης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στο καλωσόρισμά του ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Ιανό», αλλά και τη δημιουργία υποδομών για την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης.

Η κ. Αγγελοπούλου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ομορφιά της λίμνης και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη της χώρας, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. Αναφερόμενη στην πρόταση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα είπε ότι είναι μια σύγχρονη ματιά της Ιστορίας, η οποία συνδέεται με την Τοπική Οικονομία, κάτι που είναι ένα από τα κριτήρια της Επιτροπής 2021 για την αξιολόγηση των προτάσεων.

Ακολούθησε τοποθέτηση των επαγγελματιών της περιοχής, αναφέροντας ο καθένας τις δικές του διαπιστώσεις και προτάσεις. Έγινε ζωντανός διάλογος με την κ. Αγγελοπούλου, η οποία ήταν καλά ενημερωμένη για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν οι βουλευτές κ. Κωτσός, και η κ. Α. Σκόνδρα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προοπτικές ανάπτυξης.

Ακολούθως επισκέφθηκαν το Μορφοβούνι και ειδικότερα το χώρο του μνημείου και του αεροσκάφους που έστησαν η Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, αποδίδοντας συμβολικά την οφειλόμενη τιμή στον αντιπτέραρχο Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έπεσε σε διατεταγμένη αποστολή. Εκτός της αναφοράς στον ήρωα, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα παρουσίασε το σημείο που πρόκειται να αναπτυχθεί το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και την προεπαναστατική σημαία των Αγράφων η οποία είναι το πρώτο έργο που έχει συμβολικά τοποθετηθεί εκεί.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon