Το Σαββατοκύριακο (3-4/7) η 2η Συνάντηση Ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Το Σαββατοκύριακο (3-4/7) η 2η Συνάντηση Ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα
Print Friendly, PDF & Email
29/06/2021

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 2η Συνάντηση Ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα, με τη φροντίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Θέμα της, «Εξ- εγέρσεις και Επ-αναστάσεις με το γράμμα Ε της Ποίησης».

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Έγερση των Ελλήνων και την Ανάσταση του Γένους, μέσα από τον Ποιητικό Λόγο. Ποιητές από την Καρδίτσα και άλλες πόλεις, θα συναντηθούν το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 8 μμ στο Υπαίθριο θέατρο Πεζούλας.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης είναι ο κριτικός Λογοτεχνίας, Ποιητής, Γραμματολόγος και Μεταφραστής Αλέξης Ζήρας, τον οποίο θα παρουσιάσει ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας.

Μετά θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στους Επαναστάτες Ποιητές, Ανδρέα Κάλβο και Διονύσιο Σολωμό. Το κείμενο επιμελήθηκε ο φιλόλογος και συγγραφέας Βαγγέλης Ντελής. Σκηνοθεσία και συμμετοχή ο σκηνοθέτης Βασίλης Ντούλιας. Συμμετέχει επίσης η Ιωάννα Ποδηματά. Τραγούδι Ντόλκερα Ναυσικά και μουσική επιμέλεια και κιθάρα Χρήστος Διαμαντής.

Τέλος, οι ποιητές που συμμετέχουν στη Β Συνάντηση θα διαβάσουν αδημοσίευτα ποιήματα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο 2ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Συνάντηση», που θα εκδοθεί αμέσως μετά.

Την Κυριακή 4/7/2021 στο Πολιτιστικό Στέκι Κρυονερίου στις 10.30 π.μ. θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του α τεύχους του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Συνάντηση», το οποίο διατίθεται ήδη ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενώ στην έντυπη μορφή διατίθεται από τον εκδοτικό οίκο «Φάος» σε συμβολική τιμή. Αμέσως μετά θα γίνουν τα εγκαίνια της Ποιητικής Βιβλιοθήκης «Αλέξη Ζήρα», η οποία δημιουργήθηκε με προσφορά 1.500 βιβλίων που δώρισε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ο κ.Ζήρας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό τηρουμένων των περιορισμών του πρωτοκόλλου για την προστασία από τον covid19 για εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon