Υποχρεωτική δήλωση των οικόσιτων χοίρων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Υποχρεωτική δήλωση των οικόσιτων χοίρων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία
Print Friendly, PDF & Email
09/08/2019

Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας καλεί όσους εκτρέφουν οικόσιτους χοίρους, να δηλώσουν υποχρεωτικά στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία, τον αριθμό και την τοποθεσία εκτροφής τους.
Η καταγραφή όλων των οικόσιτων χοίρων είναι υψίστης σημασίας στα πλαίσια εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την αποφυγή εισόδου και εξάπλωσης της νόσου της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων στην Ελλάδα.
Η επιζωοτία της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων βρίσκεται σε εξέλιξη και η νόσος έχει εξαπλωθεί μέχρι την Περιφέρεια της Σόφιας. Η πλειονότητα δε των εστιών, που αφορούν κατοικίδιους χοίρους (24), έχουν εντοπιστεί σε οικόσιτες εκτροφές.
Ο ιός της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων έχει υψηλή μεταδοτικότητα και μεγάλη θνησιμότητα και η είσοδος και εξάπλωση του ιού στη χώρα μας θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην χοιροτροφία και γενικά στην Οικονομία της Ελλάδας.
Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους κατόχους οικόσιτων χοίρων να προσέλθουν στα Κτηνιατρικά Γραφεία της περιοχής τους και να δηλώσουν τα στοιχεία τους και τον αριθμό των χοίρων, ώστε η Υπηρεσία μας να δημιουργήσει δίκτυο κλινικής επιτήρησης και ελέγχου των εν λόγω εκτροφών.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η κατοχή χοίρων που δεν έχουν δηλωθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την εθνική νομοθεσία, κυρώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Υγείας των Ζώων της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, στα τηλέφωνα 24413-55237 (Υπεύθυνη Υπάλληλος Μπουλουξή Ελένη)–55240- 55242 και στα Κτηνιατρικά Γραφεία:
Καρδίτσας τηλ. 24410-23980
Παλαμά τηλ. 24440-22302
Σοφάδων τηλ. 24430-22298 και
Μουζακίου τηλ. 24450-41267

Καρδίτσα, 09 Αυγούστου 2019

ΜΕ Ε.Π.
Η Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης

Σεβαστή Ι. Ασλανίδου
Κτηνίατρος

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon