Δήμαρχος

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Ο Δήμος Δήμαρχος
Print Friendly, PDF & Email

Νάνος Παναγιώτης, Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα (από το 2019) – Βιογραφικό


Γέννημα – θρέμμα Αγραφιώτης (Βουνέσι 1962). Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε από τον ιδιωτικό τομέα και επέλεξε συνειδητά να υπηρετήσει το ΕΣΥ.

Σπούδασε: Πολιτικές Επιστήμες & Δημόσια Διοίκηση (Πανεπιστήμιο Αθηνών),
Διοίκηση & Οικονομία της Υγείας (ΤΕΙ Αθήνας),
MsC στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας ΕΣΥ (ΕΑΠ).

Υπηρέτησε στο Υπουργείο Υγείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση. Από τα 36 χρόνια του εργασιακού βίου, τα 15 είναι σε θέσεις ευθύνης, όπως διοικητής Νοσοκομείων, αν. διοικητής 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας (2010-2015), διοικητής στα Νοσοκομεία Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γ.Ν.Λ. 2016-2019).

Παραιτήθηκε από τη θέση του για να διεκδικήσει την ευθύνη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και το 2019 εκλέχθηκε δήμαρχος. Παρά τα προβλήματα με τον Covid-19, περιοριστικά μέτρα, lockdown, βιβλικές καταστροφές λόγω «Ιανού», τα προβλήματα από ενεργειακό, ακρίβεια, κ.α., έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στη Λίμνη Πλαστήρα. Με πνεύμα εξωστρέφειας, καινοτομίας, επιχειρεί την ανανέωση του Τουριστικού Προϊόντος, με στόχευση στην διεθνή τουριστική αγορά.
Διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη του Δήμου σε πολλά προγράμματα, έφερε επενδύσεις πλέον των 32,4 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια, ενώ έχει υποβάλει προς ένταξη έργα 22 εκατ. ευρώ, οι εγκρίσεις των οποίων εν αναμονή. Πρόσφατη μεγάλη επιτυχία, είναι το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων, το οποίο εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Αργιθέα, με ύψος επενδύσεων 30 εκατ. ευρώ για κάθε Δήμο, πρόγραμμα στο οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα είχε καθοριστική συμβολή και το οποίο εξασφαλίστηκε σε αρμονική συνεργασία με τους δημάρχους Αργιθέας και Αγράφων και την Kυβέρνηση.

Έχει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, πλέον των 80 εργασιών έχουν ανακοινωθεί σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια. Έχει διδάξει σε Σχολές, ΚΕΚ, κυρίως σε επαγγελματίες υγείας. Υπήρξε συνεργάτης τοπικών εφημερίδων, με εκατοντάδες άρθρα και δημοσιεύματα. Είναι βραβευμένος λογοτέχνης και ποιητής, συγγραφέας με έντονη ερευνητική δραστηριότητα, αρκετές εργασίες έχουν θέματα Τοπικής Ιστορίας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Δημοτικό Τραγούδι του Βουνεσίου με καταγραφές, βιβλία και 16 ψηφιακούς δίσκους, με ερμηνευτές απλούς χωριανούς του.

Εθελοντής από 15 ετών μέχρι σήμερα, προσφέρει κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος, συνεργαζόμενος με τοπικούς φορείς. Το 2016 δώρισε το σπάνιο αρχείο του με χιλιάδες αντικείμενα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Λάτρης του Ελληνικού Λόγου, ασχολείται με Λογοτεχνία, Ποίηση, Τοπική Ιστορία και Λαογραφία – κείμενά του δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο της Θεσσαλίας. Στη Λογοτεχνία εμφανίστηκε με το έργο “Σκιές οδοιπόρων”, για το οποίο έλαβε το Βραβείο Μυθιστορήματος (2009). Το 2023 το μυθιστόρημα “Αγία Θάλασσα”, ήταν στα 10 προτεινόμενα για 1ο Βραβείο κοινού Public. Έχει λάβει Α΄ Βραβείο Διηγήματος (Σικελιανά 2006), αριστείο για δοκίμιο, διακρίσεις στην ποίηση κ.ά. 

Ως στάση ζωής, επέλεξε τη ρήση του Ν. Καζαντζάκη:

“Ν’ αγαπάς την ευθύνη.
Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”

Eπικοινωνία:

Ιστοσελίδα: www.neoior.wordpress.com

Facebook : Παναγιώτης Νάνος

Instagram : @panagiotis.nanos

Προσωπικό Email: panagiotisnanos62@gmail.com

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon