Στη Λίμνη Πλαστήρα και το 2ο Xterra Greece Championship

facebook google plus rss
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ : ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αρχική Δημότης Νέα - Ανακοινώσεις Στη Λίμνη Πλαστήρα και το 2ο Xterra Greece Championship
Print Friendly, PDF & Email
02/04/2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσία δημοσιογράφων, τηλεοπτικών μέσων και κορυφαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena, η Επίσημη Συνέντευξη Τύπου του XTERRA Greece Championship, που θα διεξαχθεί για 2η συνεχή χρονιά στη Λίμνη Πλαστήρα και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Ο αγώνας, μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA θα διεξαχθεί στις 21 Ιουνίου 2014 και περιλαμβάνει κολύμβηση 1500 μέτρων στη Λίμνη, 30χλμ ποδηλασία με mountain bike και 10χλμ τρέξιμο. Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι ερασιτέχνες αθλητές αλλά και ομάδες σκυταλοδρομίας.

H φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει και τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Triathlon της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Την συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους, o Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής, ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής XTERRA Nicolas Lebrun, η 9 φορές Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριάθλου Ντενίζ Δημάκη και ο 11 φορές πρωταθλητής τριάθλου Βασίλης Κρομμύδας.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του XTERRA στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για 2η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας ο διεθνής αγώνας XTERRA Greece Championship. H διοργάνωση του 2013 συγκέντρωσε περισσότερους από 330 αθλητές από 25 χώρες, και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Για ακόμα μια χρονιά, τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος αλλά και πλήθος ερασιτεχνών αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα κατακλύσουν για αρκετές μέρες την πανέμορφη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Το σύνθημα του XTERRA είναι “Ζήσε Περισσότερα” (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να συμμετάσχουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Ο Γάλλος Πρωταθλητής Nicolas Lebrun και υπεύθυνος του XTERRA European Tour δήλωσε μεταξύ άλλων:

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι παρόν στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους των διοργανωτών για την ανάπτυξη του XTERRA στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η νέα μου ιδιότητα, ως εκπρόσωπος του XTERRA στην Ευρώπη, με φέρνει στη χώρα σας για να υποστηρίξω την Ελληνική διοργάνωση που έχει αποδείξει σε θεατές και αγωνιζόμενους ότι συμβάλει στην ανάπτυξη του XTERRA στην Ευρώπη, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για εμάς το 2014.

O Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος δήλωσε:

Κατ αρχάς θα ήθελα να μεταφέρω τη θερμή υποστήριξη στη όλη διοργάνωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νου Αγοραστού, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρίσκεται μαζί μας εξ αιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο κ. Αγοραστός και η περιφέρεια στηρίζει με κάθε τρόπο αντίστοιχες εκδηλώσεις, που προβάλλουν την περιοχή μας και προωθούν το ευγενές ιδεώδες του αθλητισμού. Σε ότι με αφορά θα ήθελα να τονίσω πως με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον 2ο Αγώνα Τριάθλου XTERRA Greece Championship. Πρόκειται για μια σπουδαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, όπως έδειξε και η περυσινή μας εμπειρία, αφού το 1ο XTERRA στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι η φετινή διοργάνωση έχοντας αποκομίσει χρήσιμα συμπεράσματα, θα είναι ακόμη καλύτερη και θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε συμμετέχοντες και θεατές. Μέσα από τους αγώνες θα προβληθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προετοιμασίες των αγώνων της διεθνούς διοργάνωσης.

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής δήλωσε:

Η φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο μας είναι πάντα στις πρώτες μας προτεραιότητες τα τελευταία χρόνια. Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας να φιλοξενήσουμε και να συνδιοργανώσουμε με την XTERRA Greece, τον πρώτο διεθνή αγώνα XTERRA στην Ελλάδα το 2013 και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της περιοχής μας. Φυσικά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και η διεξαγωγή στο Δήμο μας για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος.

Τι είναι το XTERRA

Οι αγώνες XTERRA είναι το σήμα κατατεθέν του off road τριάθλου, της ορεινής ποδηλασίας, του τρεξίματος και της multisport περιπέτειας.

Διοργανώσεις του XTERRA World Tour πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 33 χώρες. Στην Ευρώπη παρουσία έχουμε σε 13 χώρες (Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Σουηδία και Δανία) οι οποίες αποτελούν το XTERRA European Tour, μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA . Όλες οι διοργανώσεις προσφέρουν χρηματικά έπαθλα 15.000$ και δυνατότητα πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται κάθε Οκτώβριο στη Χαβάη των Η.Π.Α.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της διοργάνωσης www.xterragreece.com.

social share
facebook icontwitter icongoogle plus iconpinterest icon